Осем палестинци бяха убити и десетки ранени, след като израелските

...
Осем палестинци бяха убити и десетки ранени, след като израелските
Коментари Харесай

Хиляди палестинци бягат от домовете си, докато Израел бомбардира Южна Газа

Осем палестинци бяха убити и десетки ранени, откакто израелските сили бомбардираха няколко региона на Хан Юнис и Рафах в южната част на Ивицата Газа, оповестиха здравните управляващи във вторник, представени от " Ройтерс ".

Израелската войска подреди на жителите на няколко града и села в източната част на Хан Юнис да изтеглят домовете си в понеделник, преди танковете да влязат още веднъж в региона.

Хиляди, които не се вслушаха в апела, бяха принудени да изоставен домовете си по мрачно през нощта, до момента в който израелските танкове и самолети бомбардираха Карара, Абасан и други региони, посочени в заповедите за евакуация, споделиха поданици и медии на " Хамас ".

Израелската войска сподели, че нейните сили са блъснали региони в Хан Юнис, откъдето са били изстреляни към 20 ракети в понеделник. Целите включват уреди за предпазване на оръжия и оперативни центрове.

Армията сподели, че са взети ограничения преди ударите, с цел да се подсигурява, че цивилните са невредими, като им се даде опция да се изтеглят от региона, като се базира на заповедите за евакуация. Военните упрекнаха " Хамас ", че употребява гражданската инфраструктура и популацията като живи щитове. Ислямистката формация отхвърля това.

Ислямски джихад, съюзническа група на " Хамас ", си приписва заслугите за изстрелването на ракетите, които съгласно нея са пристигнали в отговор на " закононарушенията на ционисткия зложелател против нашия палестински народ ".

Войната в Газа стартира, когато водени от " Хамас " бойци нахлуха в Южен Израел на 7 октомври, убиха 1200 души и взеха към 250 заложници, в това число цивилни и бойци, назад в Газа, съгласно израелски данни.

Офанзивата, стартирана от Израел като възмездие, е умъртвила близо 38 000 души, съгласно министерството на опазването на здравето в Газа, и е оставила мощно застроения крайбрежен анклав в руини.

Здравното министерство на Газа не прави разлика сред воюващи и невоюващи, само че чиновници споделят, че множеството от починалите са цивилни. Израел твърди, че 317 негови бойци са били убити в Газа и че най-малко една трета от починалите палестинци са бойци.

В рамките на зоните, обект на заповеди за евакуация, беше Европейската болница в Газа, която обслужва както Хан Юнис, по този начин и Рафах, и медицински чиновници трябваше да изтеглят пациенти и фамилии, които са се приютили в оборудването, споделиха очевидци и медици.

Някои поданици се насочиха на запад към региона Маваси до плажа, който е избран като филантропична зона, само че е претъпкан от разселени фамилии. Някои спяха на улицата, защото не можеха да намерят заслон.

Израел алармира, че интервенцията му в Рафах, в южната част на Газа, покрай границата с Египет, скоро ще завърши.

След като интензивната фаза на войната завърши, нейните сили ще се съсредоточат върху интервенции с по-малък мащаб, предопределени да попречат на " Хамас " да се прегрупира, споделят публични лица.

Усилията на арабските медиатори да обезпечат преустановяване на огъня, подкрепяни от Съединените щати, са в застой. " Хамас " споделя, че всяко съглашение би трябвало да постави завършек на войната и да докара до цялостно евакуиране на Израел от Газа. Израел споделя, че ще одобри единствено краткотрайни паузи в боевете, до момента в който " Хамас " не бъде погубен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР