Осем от всеки десет избиратели в седем колебаещи се щата

...
Осем от всеки десет избиратели в седем колебаещи се щата
Коментари Харесай

Седем колебаещи се щата дават победа на Тръмп, а не на Байдън

Осем от всеки 10 гласоподаватели в седем " колебаещи се " щата считат, че актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън е прекомерно остарял, с цел да бъде избран отново на поста.

Това излиза наяве от изследване, извършено от Morning Consult по поръчка на Bloomberg.

От 12 до 20 февруари социолозите са интервюирали 4 955 гласоподаватели от Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин.

Допитването се организира, откакто на 8 февруари специфичният прокурор Робърт Хър разгласява отчет, в който се проверяват нарушаванията на Байдън при съхраняването на класифицирани документи . В отчета Хър означи напредналата възраст на президента и слабата му памет.

Дори измежду тези, които поддържат кандидатурата на Байдън и възнамеряват да гласоподават за него на президентските избори през ноември, в случай че Байдън е един от претендентите, 70 % обявиха, че Байдън е " прекомерно остарял ".

Същевременно по-малко от половината от интервюираните са декларирали, че възрастта на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е единствено с четири години по-млад от Байдън, е притеснителна за тях.

В същото време близо 60 % от интервюираните считат Тръмп за " рисков " .
 Съдия отстрани Тръмп от бюлетината в Илинойс
Съдия отстрани Тръмп от бюлетината в Илинойс

Нови проблеми за някогашния президент

Само 30% от интервюираните считат, че Байдън е " душевен здрав ", а към 47% считат Тръмп за подобен. Малко повече от 30 % от интервюираните считат Байдън за " мощен водач ".

Повече от половината са декларирали, че съгласно тях Тръмп съставлява " мощен водач " .

Горепосочените отговори са дадени на въпроси, в които са упоменати единствено Байдън и Тръмп и респондентите са помолени да изберат кой от двамата разказва по-добре посочената характерност ( " прекомерно остарял ", " душевен здрав ", " рисков " и т.н.).
 Байдън и Тръмп печелят първичния избор в Мичиган
Байдън и Тръмп печелят първичния избор в Мичиган

Войната в Газа беляза гласуването на демократите

Близо 50 % от интервюираните акцентират, че в случай че президентските избори в Съединени американски щати се проведат през днешния ден и на балотажа са единствено Тръмп и Байдън, те биха дали своят вот за Тръмп, а 43 % - за Байдън.

Около половината от интервюираните декларират, че не биха желали да гласоподават за Тръмп, в случай че той бъде приет за отговорен по някое от наказателните каузи, по които му е повдигнато обвиняване.

Повече от 30% от интервюираните настояват, че националната стопанска система на Съединени американски щати " върви в вярната посока ", до момента в който 69% считат, че тя е на " неверен път " .
 Тръмп апелира санкцията от 454 милиона $
Тръмп апелира санкцията от 454 милиона $

Президентският претендент за 2024 година има период до 25 март

51% от интервюираните са декларирали, че имат по-голямо доверие на Тръмп при решаването на стопански въпроси, а 34% - на Байдън.

Американските медии припомнят, че точно гласовете на гласоподавателите в " колебаещите се " щати дефинират успеха на даден претендент на президентските избори .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР