Осем от дванадесетте отбора във волейболната Суперлига при мъжете, включително

...
Осем от дванадесетте отбора във волейболната Суперлига при мъжете, включително
Коментари Харесай

Волейболните клубове излязоха с декларация срещу Председателя на Комисия НВЛ

Осем от дванадесетте тима във волейболната Суперлига при мъжете, в това число столичните грандове ЦСКА и Левски, излязоха с декларация, в която отдръпват поддръжката си към Председателя на Комисия НВЛ Мина Николова. Като съществена причина клубовете акцентират „ неналичието на всякаква финансова бистрота ”. Клубовете също по този начин показаха предпочитание на идващото съвещание на УС на БФВ Николова да бъде освободена от поста. Ето и цялостният текст на декларацията.

„ Уважаеми Дами и Господа,

Долуподписаните клубове публично заявяваме, че отдръпваме поддръжката си към Председателя на Комисия НВЛ – госпожа Мина Николова. С голямо оскърбление разбрахме от последните й дейности, че тя е почитател на настоящия модел на работа в БФВ. Решението ни е подбудено от един главен претекст – неналичието на всякаква финансова бистрота. През последните години няма каквито и да било доклади за доходи и разноски. Има неизчистени финансови разплащания към клубовете от минали интервали. Към актуалният миг няма изясненост за наградния фонд и разпределението на средствата. Връх на несериозността е неналичието на Наредби за осъществяване на шампионата от Суперлига за сезон 2019/20 при мъжете и дамите.

В тази връзка въпросът, който си задаваме е: Какви срещи продължаваме да играем сега и те част от състезание ли са или са разменeни другарски срещи?!

Също по този начин не считаме, че е морално и правилно ръководител на Комисия НВЛ, който е подсилен от членовете на Лигата, и който би трябвало да пази ползите ни, незабавно след оповестеното от Инициативния комитет публично искане за привикване на изключително Общо заседание на БФВ, да заема позиция СРЕЩУ нас. Не считаме за обикновено човек от тази позиция да води целенасочени диалози с клубове, отвън Лигата, да пропагандира „ горещо ” за опазване на статуквото, да настройва против Инициативния комитет и предложенията за радикални промени в българския волейбол. Клубовете от НВЛ постоянно сме били последователи на откритото и свободно изявление на мнение, на честните връзки и коректността. Неодобряваме задкулисието и подмолните дейности, против които е ориентирана и нашата битка за смяна в метода на ръководство на БФВ. Винаги сме проявявали самообладание и схващане, само че не и към измяната.

Всеки един от нас почита Правилниците, Наредбите и Законите и предвид на това, показваме предпочитание на идващото съвещание на УС на БФВ, като принципал на Комисия НВЛ, да бъде освободена от поста Председател госпожа Мина Николова.

Подкрепили:

ВК ЦСКА

ВК Левски

ВК Славия

ВК Марек

ВК Добруджа 07

ВК Дунав Русе

ВК Пирин Разлог

ВК Черно море БАСК ”.

Утре на конференция Инициативният комитет за промени в българския волейбол се чака да показа своя претендент за поста президент на БФВ. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР