Осем от 10 венецуелски домакинства са изложени на риск от

...
Осем от 10 венецуелски домакинства са изложени на риск от
Коментари Харесай

Осем от 10 венецуелски домакинства страдат от недостиг на храна

Осем от 10 венецуелски семейства са изложени на риск от дефицит на храна заради икономическата рецесия в страната, съобщи France Press, представена от БГНЕС.
Проучването на три венецуелски университета демонстрира, че 80% от семействата са " изложени на риск от продоволствена неустановеност, защото 90% от популацията не разполага с задоволително приходи за закупуване на храна ", сподели един от откривателите, Аница Фрейтец от Католическия университет „ Андрес Бело “.
Хиперинфлацията и дефицитът на съществени храни и медикаменти докара до нестабилна политическа рецесия във Венецуела.
Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо се разгласи за водач на страната в предизвикателство към социалистическия президент Николас Мадуро, който блокира навлизането на колета от задгранична помощ в страната.
Проучването, оповестено от университетите „ Андрес Бело “, „ Венецуела, Централ “ и „ Симон Боливар “, откри, че половината от всички семейства са в положение, което те назовават " многоизмерна беднотия ".
В него се показва, че единствено половината от децата във Венецуела постоянно вървят на учебно заведение заради липса на вода, храна и превоз или други аргументи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР