Осем нови пътни знака предстои да бъдат въведени у нас,

...
Осем нови пътни знака предстои да бъдат въведени у нас,
Коментари Харесай

Въвеждат 8 нови пътни знаци

Осем нови пътни знака следва да бъдат въведени у нас, с цел да оказват помощ на водачите с информация и за повишение на пътната сигурност, оповестиха от пресцентъра на Министерствто на районното развиване. Те ще указват съществуването на тапи, понижена видимост, настъпило произшествие на пътя,  къде има зарядни станции за електрически автомобили и станции за зареждане на коли с водород. С нови знаци ще бъдат обозначени и платените сектори от републиканската пътна мрежа, чието потребление изисква винетна или толтакса.

Новите указателни табели са включени в Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 18 от 23.07.2001 година за сигнализация на пътищата с пътни знаци, оповестен за публично разискване от Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерство на вътрешните работи и Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията. Промените са направени след разбор на подзаконовите нормативни актове, издадени на съображение член 14, алинея 1 от Закона за придвижването по пътищата по отношение на изменението на текстове от Закона за пътищата. Ето по какъв начин наподобяват новите пътни табели и каква информация включват:

Предлага се въвеждането на три нови предупредителни знака за краткотрайна организация на придвижването. Те са от група " А " и ще алармират за заплаха в жълт цвят.

Знак А41 - „ Образувано запушване “, ще се употребява за сигнализиране на пътни сектори, в които се е образувало запушване, което водачите биха могли да не виждат навреме.

Знак А42 - „ Намалена видимост “, ще се употребява за сигнализиране на пътни сектори, в които видимостта е понижена заради мъгла, дъжд, снеговалеж, задимяване, запрашаване или други сходни условия.

Знак А 43 - „ Настъпило пътнотранспортно произшествие “, ще се употребява за сигнализиране на настъпил случай, който основава заплаха или усложнение за придвижването. Предупредителните пътни знаци могат да бъдат изобразявани на осведомителните табла от интелигентните транспортни системи, свързани с ръководството на придвижването.
thumbnail_znaci_ot_grupa_a.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР