Осем медици са командировани за помощ на държавната болница в

...
Осем медици са командировани за помощ на държавната болница в
Коментари Харесай

Командироваха осем медици за МБАЛ Ловеч

Осем медици са командировани за помощ на държавната болница в Ловеч . Това стана със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова от 25 март 2021 година

Към МБАЛ - Ловеч са ориентирани две директорки на детски ясли, двама фелдшери и четири медицински сестри от здравни кабинети на учебни заведения, детски градини и ясли . Те ще работят отвън инфекциозните структури на лечебното заведение, с цел да може медицинският личен състав на болничното заведение да бъде пренасочен за лекуване на пациенти с Коронавирус - 19.

Заради епидемиологичната конюнктура в страната и в област Ловеч със заповед на шефа на Регионална здравна ревизия - Ловеч от 24 март леглата в региона за лекуване на неусложнени пациенти с Коронавирус - 19 са увеличени с 20 %. Леглата за интензивно лекуване са увеличени с 40%.

С пояснение за епидемиологичната конюнктура се преструктурират отделения, пренасочване на медицински личен състав в коронавирус структурите . Същевременно образователният развой в учебните заведения и детските заведения краткотрайно е преустановен в цялата страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР