Осем хуманоидни робота ще бъдат главните атракции, когато ООН бъде

...
Осем хуманоидни робота ще бъдат главните атракции, когато ООН бъде
Коментари Харесай

Хуманоидни роботи ще гасят пожари и ще оказват здравна помощ на срещата на ООН за изкуствения интелект

Осем хуманоидни робота ще бъдат основните атракции, когато Организация на обединените нации бъде хазаин на първата си среща на върха от началото на пандемията насам, отдадена на изгодите от изкуствения разсъдък, оповестиха от организацията.

Глобалната среща на върха " AI for Good ", извършена за първи път през 2017 година, ще се завърне в Женева на 6 и 7 юли след тригодишно спиране, наложено от Ковид, заяви Международният съюз по далекосъобщения (МСД) към Организация на обединените нации. Събитието ще има за цел да покаже по какъв начин изкуственият разсъдък и други нови технологии могат да оказват помощ за постигането на така наречен Цели за стабилно развиване (ЦУР) на Организация на обединените нации, в това число за битка с изменението на климата и стимулиране на филантропичните действия.

" Тази среща на върха, като съществена платформа на Организация на обединените нации за ИИ, ще събере на масата водещи гласове, представляващи разнообразни ползи, с цел да подсигурява, че ИИ може да бъде мощен катализатор за прогрес в нашата конкуренция за избавяне на Целите за стабилно развиване ", съобщи в изказване новият началник на Целите за устойчиво развитие Дорин Богдан-Мартин.

Държавите - членки на Организация на обединените нации, одобриха 17-те цели за стабилно развиване през 2015 година Техните цели включват реализиране на продоволствена сигурност, унищожаване на бедността и обезпечаване на достъп до чиста и налична сила до 2030 година

По време на събитието през юли 8 хуманоидни обществени робота и повече от 20 профилирани робота ще бъдат събрани под един покрив за първи път, оповестиха от МСД. Хуманоидните роботи - Beonmi, Nadine, Sophia, Geminoid, 4NE-1, Ai-Da Robot, Grace и Desdemona - ще показват благоприятни условия, вариращи от гасене на пожари и даване на помощи до обезпечаване на здравни грижи и стабилно земеделие.

По време на събитието държавни чиновници, ръководители на промишлени предприятия, учени и ръководители на организации на Организация на обединените нации ще обсъдят политиките, регламентите и стандартите, нужни за ИИ, с цел да се подкрепи устойчивото развиване. Ще има и " фабрика за нововъведения ", в която стартъпи от целия свят ще могат да показват своите решения за ИИ за реализиране на Целите за устойчиво развитие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР