Осем граждански инициативи бяха реализирани в три хасковски села,а 5

...
Осем граждански инициативи бяха реализирани в три хасковски села,а 5
Коментари Харесай

В 3 хасковски села се радват на подобрения 

Осем цивилен начинания бяха осъществени в три хасковски села,а 5 казуса откриха своето решение, с помощта на план на Фондация ХАЛО и Община Хасково. Той е за 7000 €, предоставени от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия и даде опция жители да решат по какъв начин да се усъвършенства средата им за живот.

20 бяха предложенията, само че 8 са финансирани, защото получиха най- огромна поддръжка, оповестиха от Общината.

Това са облагородяване на парка и пространството пред Клуба на диабетиците и инвалидите в с. Стамболийски. Помещения в детската градина в селото бяха изрисувани и бе основана зелена класна стая навън.

Ремонтирана бе детската площадката до учебното заведение в село Малево, паркът получи нови пейки, основана бе музейна колекция към читалището. Във Войводово читалището е с нова дограма и врата.

Благодарение на безплатните съвещания, които специалисти от фондация ХАЛО и община Хасково организираха в трите села, беше открито решение на други проблеми на локално равнище.

В Стамболийски сдруженията на диабетиците и на инвалидите с физически увреждания получиха позволение да употребяват за осъществяване на своята активност и събиране на членовете си стая в постройката на пощата. В Малево бе предоставено помещение за основаване на музейна колекция към читалището. В същото село бяха отстранени рискови електрически кабели. Във Войводово читалището постави главните на връзки на съдействие с общинската администрация, като бе подкрепено планово предложение за повсеместен ремонт на постройката на читалището, която е емблематична за селото и която е дом на всички културни и общоселски мероприятия.

Чрез Програмата за цивилен бюджети обичайно недоволстващите жители откриха мотив да се обединят в името на идея за облагородяване на тяхното село.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР