Осем еднофамилни редови къщи са най-новата инвестиция в южното предградие

...
Осем еднофамилни редови къщи са най-новата инвестиция в южното предградие
Коментари Харесай

Край Пловдив: Баща и дъщеря създадоха магичен зелен проект з...

Осем еднофамилни редови къщи са най-новата инвестиция в южното предградие на Пловдив. Комплексът е с аспект към Родопите и е развъртян по план на арх. Едвард Христов и щерка му арх. Боряна Христова.

Младата дама осмисля визията за място, където хората живеят, творят, почиват си, отглеждат децата си и израстват в тези пространства. За задачата всеки един от китните домове разполага с веранда с барбекю. Също - с богато озеленен двор и самостоятелен вход от югоизток.



Модерното звучене на къщите идва от метода, по който се третират фасадите им: употребяват се облицовки с едроформатни гранитогресни плочи, обшивка от HPL, облицовка от пластифицирана ламарина и полимерни мазилки за наблягане на детайлите по фасадите и основаване на известност и характерност. Шест от постройките са на по два етажа, две - на по три етажа. На първия етаж са ситуирани просторна дневна, столова и кухненски бокс. На втори етаж има три спални - една родителска със лична баня, гримьорна и панорамна тераса, също две детски стаи с обща баня и тераса. На трети етаж са едностайните жилища, които включват просторни дневна и спалня, проектирани за младежите в фамилията или за посетители.



Брокери от организациите за парцели споделят, че търсенето на къщи продължава да нараства. " Веднага след първия локдаун през 2020 година хората се втурнаха да купуват селски къщи. Дотолкова, че къщи, които са стояли с години на пазара, биват купувани и предлагането се изчерпва. Това продължава и през 2021 година, като размерът на осъществените покупко-продажби с къщи е с 50-60% по-голям от предходната година, а и по отношение на годината преди пандемията ", твърди Полина Стойкова, която е изпълнителен шеф на BULGARIAN PROPERTIES и специалист в областта на недвижимите парцели. Според нея с настъпването на пандемията доста българи избраха да се върнат на село и започнаха да купуват жилища.

Арх. Боряна Христова: Архитектурата е магия и другарство



" Архитектурата е израз на полезности - методът, по който строим, е отражение на метода, по който живеем или желаем да живеем. Архитектурата е източник на превъзходни истории, които чакат да бъдат измислени, визуализирани и издигнати. Ето за какво архитектурата и интериорният дизайн са благословена специалност. Карат те да дадеш всичко от себе си на най-много: креативен заряд, хармония и функционалност, умеене да усещаш желанията и потребностите на клиентите, точни знания за законовите рамки, самообладание да защитиш основаното пред институциите.

Трябва ти и гений да обединиш екип от 12-21 експерти, които са включени в основаването на плана на всяка постройка, устойчивост да съпътстваш построяването на творбата си, отговаряйки на стотиците въпроси на механически началник, притежател и десетки майстори. Но най-после след дълга борба се наслаждаваш на здание, което е покрив за доста хора. Ако си приключил добре работата си, душата им се усеща у ДОМА!”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР