Осем души са били убити и най-малко 13 са ранени

...
Осем души са били убити и най-малко 13 са ранени
Коментари Харесай

Извънредно: Втора стрелба в Сърбия с десетки жертви

Осем души са били убити и минимум 13 са ранени при нова, втора за седмицата, всеобща пукотевица в Сърбия. Мъж е стрелял по група хора в Сърбия тази нощ в село Дубона, което са намира край Младеновац, на 50 км югоизточно от Белград, заяви Der Standard, като се базира на полицията и локални медии.

Нападнатите са седели без да подозират нищо на пейки в двора на учебното заведение в центъра на селото.

Сръбската полиция е почнала търсене на 21-годишен обвинен, разпознат единствено като У. Б., който наподобява е стрелял слепешката с автоматизирано оръжие. Издигнати са пътни блокади.

Операцията към момента продължава в ранните часове на петъчната заран.

Не се знае нищо за претекстовете на закононарушението. По непотвърдени данни на медиите измежду жертвите е служител на реда.

Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич е отишъл на мястото на случая. Той дефинира закононарушението като „ терористичен акт “.

Стрелбата се случва в ден на народен печал в страната, откакто 13-годишен откри пукотевица в главно учебно заведение в Белград, като умъртви 8 други деца и един охранител. Жена умря по-късно в болница. Общо жертвите са 10.

Ден по-късно, на 4 май, сръбските организации оповестиха и за още един случай – бившa ученичка, на 15 години, е намушкала с нож възпитаник и преподавател в частно учебно заведение в Белград. При тази експанзия няма съществено ранени.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР