Осем души са арестувани при специализираната операция срещу телефонни измамници,

...
Осем души са арестувани при специализираната операция срещу телефонни измамници,
Коментари Харесай

Осем са арестувани от разбитата група за телефонни измами в град Левски

Осем души са задържани при профилираната интервенция против телефонни измамници, блокирала Левски тази заран. Седем са арестувани в града и един в София, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.
„ Не можем да приказваме за ръководители на незаконна група, само че двама от арестуваните са доминирали в нея. Според събраните доказателства ще се реши правната подготовка против тях – дали са ръководители, или участници в групата. 4 часа работа не са задоволителни за разбор, само че по оперативна информация групата в Левски е измежду най-сериозните, работили на територията на страната. За никого не е загадка, че Левски е меката на ало измамниците в България “, изясни Гешев.
Всички арестувани са престъпно проявени, някои са осъждани. При обиските са конфискувани кг злато и много сим карти, някои от Румъния.
Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от задържаните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски.
По първична калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, само че постоянно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са пробвали да теглят пари от банки, с цел да ги дадат на мошениците.
Полиция и жандармерия имаше по обяд в петък пред къщата на 50-годишния Димитър Серафимов – Келеша. Има данни, че е прал пари посредством заведението, сподели пред публицисти шефът на плевенската полицейска дирекция Красимир Начев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР