Осем души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък

...
Осем души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък
Коментари Харесай

Нова масова стрелба в Сърбия, най-малко осем души са загинали

Осем души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък при пукотевица покрай сръбски град на към 60 километра южно от столицата Белград, оповестиха държавните медии в западната ни съседка. Сред починалите е 21-годишен служител на реда и сестра му. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац, съобщи БГНЕС. Според вестник Блиц седем от жертвите се нуждаят от интервенция, а различен към този момент е сполучливо опериран. Сред ранените има и деца.

Според вестника обвиненият, на 21 години, се е скарал с група хора в учебен двор в Дъбън, взел е автомат от вкъщи си и е разкрил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където още веднъж стартира да стреля. Предполага се, че младежът е наследник на боен. Към 7 часа сутринта българско време стрелецът към момента се търси от полицията , в района е разгласен проект " Вихър ". Служители на разузнаването считат, че той е избягал в Шепшин. Според източници на " Вечерне новости " обвиненият е обграден, само че не е склонен да се съобщи на полицията и стреля по служителите на реда.

В сряда 13-годишен възпитаник простреля 8 свои връстници и охранител в начално учебно заведение в Белград, нахлуване, което шокира балканската страна. През април 2013 година селяндур в същата община Младеновац простреля 13 родственици и съседи.

По неофициална информация от болничното заведение в Смедерево там са превозени 10 души, четирима от които са умряли от раните си, съобщи Euronews Сърбия. Трима души са били оперирани, двама са в устойчиво положение, до момента в който един към момента е в интервенция. Центърът за незабавна помощ на Сърбия, където също се поставят грижи за ранените, ще разгласява информация за здравословното им положение тази заран.

Жителите на село Шепшин, където 21-годишният нападател е траял кървавия си поход, откакто умъртви и рани няколко души в прилежащото село Дубона, са заключени в домовете си от четири часа. По неофициална информация нападателят се укрива в това село. На терен са всички специфични елементи на Министерство на вътрешните работи.

По неофициална информация министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич е в Младеновац. По-рано през нощта той дефинира всеобщото ликвидиране като " терористичен акт ".

Заради трагичното събитие в белградското главно учебно заведение " Владислав Рибникар " в Сърбия е разгласен тридневен печал, който ще стартира от на следващия ден.

 

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР