Осем държави-членки на ЕС, водени от португалската делегация, предлагат ключови

...
Осем държави-членки на ЕС, водени от португалската делегация, предлагат ключови
Коментари Харесай

8 държави от ЕС спъват нови закони за хуманно отношение към животните

Осем държави-членки на Европейски Съюз, водени от португалската делегация, оферират основни промени в законодателството за превозване на животни, които следва да бъдат разисквани на Съвета по земеделие и риболовство на 30 януари.

Позицията им приканва за продължение на превозването на живи животни в и отвън Европейски Съюз, вместо да поддържа прекосяването към потреблението на хладилна верига за експорт на месо, а не на живи животни. Други рекомендации включват нуждата от възстановяване на транспортните условия и проекти за деяние в изключителни обстановки.

Коментирайки документа от Португалия, Гърция, Испания, Франция, Ирландия, Латвия, Литва и Румъния, който опонира на публичните претенции за понижаване на превоза на живи животни в Европейски Съюз и за изцяло преустановяване на износа на живи животни отвън Европейски Съюз, Джо Моран, шеф на Бюрото за европейски политики в ЧЕТИРИ ЛАПИ, споделя: " Позициите, изразени в този документ, са извънредно разочароващи. Във време, в което жителите на Европейския съюз чакат амбициозни оферти за хуманно отношение към животните – в това число за контролиране на превозването на живи животни – виждаме предпочитание от някои да продължат със същата развалена система, за която е потвърдено, че се проваля още веднъж и още веднъж. Заглавията във вестниците, известията в онлайн медиите и обществените мрежи са цялостни с доказателства за неуспехите на превозването на животни на дълги дистанции, по шосе и по море и все пак някои държави-членки се стремят да пожертват желанията на жителите поради смяната на икономическата целенасоченост. "

Повече от 40 години политиците в Брюксел се борят с това по какъв начин най-добре да ръководят търговията с животни. Към този миг " Подобряването " на превоза на живи животни се оказа едно безсмислено изпитание. Само амбициозна промяна на разпоредбите за превозване на живи животни в Европейски Съюз и възбраната за експорт на живи животни отвън Европейски Съюз ще има значение.
За благополучие, други държави-членки, Европейската комисия и доста членове на Европейския парламент, признават тази нужда. Надяваме се, че те ще продължат да упорстват за ограничавания на времето за пътешестване, за завършек на износа на живи животни и за прекосяване към търговия с месо, вместо слабите законодателни оферти, показани в този документ ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР