Осем бойни самолета от Нидерландия ще бъдат разположени в България

...
Осем бойни самолета от Нидерландия ще бъдат разположени в България
Коментари Харесай

Нидерландски F-35 идват в България


Осем бойни самолета от Нидерландия ще бъдат ситуирани в България от 1 април, е решило държавното управление, излиза наяве от оповестен в държавната осведомителна работа документ. 

Нидерландия планираше да изпрати в България изтребители F-35, макар че решението на Министерския съвет не конкретизира какви тъкмо ще са самолетите. В България ще бъдат ситуирани и 200 нидерландски военни, които да обслужват самолетите.

F-35 обаче няма да се лимитират единствено до задачата Air Policing. Този път нидерландските изтребители ще са част от общата противовъздушна и противоракетна защита на НАТО по мисията NATO IAMD. Новата задача е отбранителна и включва всички вероятни дейности за посрещане на враждебни дейности против страните от НАТО.



Нидерландските летци ще могат да извършват задачи по заемане на зона за дежурство във въздуха, осъществяване на прехват на въздушна цел и образно опознаване, разпитване, съпровождане и интервенция.

Засега държавното управление ни не им позволява да стрелят по извършители.

До 15 април пък се удължава престоя в България на испанските бойни самолети " Юрофайтър ", които сега извършват задача по защита на въздушното пространство.

 







 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР