Осем болници в София и още 4 в страната извършват

...
Осем болници в София и още 4 в страната извършват
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи за карцином на млечната жлеза през октомври

Осем лечебни заведения в София и още 4 в страната правят безвъзмездни прегледи за карцином на млечната жлеза. Инициативата се организира за пета година, по случай международният месец за битка с рака на гърдата.



София

Общо 12 лечебни заведения поддържат концепцията на Първа акушеро-гинекологична болница в София за образуване на безвъзмездни прегледи, тъй като рака на млечната жлеза е едно от най-тежките обществено значими болести, като основно за лекуване на заболяването е ранното диагностициране.


доктор Гергана Коларова, изпълнителен шеф на Първа САГБАЛ " Света София ": Около 3500 дами в годината чуват тази най-тежка диагноза. И над 1200 си отиват годишно дами в една добра - както репродуктивна, по този начин и чисто работна възраст в която са още в силите си да творят, да основават, да се грижат за децата си.
Апелът, който желаят да насочат уредниците на акцията е дамите да бъдат по-отговорни към себе си, тъй като статистиката демонстрира, че болестта се подмладява. Като единствено 20% от новодиагностицираните пациенти са в първия и най-лек за лекуване стадии. Столичната община се включва за трета година в акцията и отделя 340 хиляди лв. годишно за нейното финансиране.
Дончо Барбалов, заместник-кмет “Финанси и стопанска активност ”, Следствен отдел към окръжна прокуратура: През тази година имаме рекордно огромна група - целевата група на Столичната община. Почти 10 хиляди дами, където с изключение на учителите в учебните заведения и детските градини са включени и дамите които работят в градският превоз.
Освен общинските чиновници, всички останали дами също могат да се запишат за профилактика. Безплатни прегледи ще се правят и в градовете Варна, Пловдив, Стара Загора и Плевен. Графикът е наличен в интернет на уеб страницата на Първа САГБАЛ „ Света София “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР