Осасуна постигна победа с 3:1 над Алмерия в мач от

...
Осасуна постигна победа с 3:1 над Алмерия в мач от
Коментари Харесай

Осасуна прекъсна негативната серия, Алмерия продължава да трепери

Осасуна реализира победа с 3:1 над Алмерия в мач от 34-ия кръг в Ла Лига. Попаденията за домакините бяха дело на Анте Будимир (46’), Абде (51’) и Мой Гомес (81’), а почетният гол бе дело на Лазаро (90’). Интересното в тази среща бе и това, че всички четири гола пристигнаха след почивката.

Единственото по-сериозно състояние през първата част пристигна тъкмо след изминаването на половин час игра, когато Фернандо Мартинес трябваше да се намесва уверено, с цел да предотвратява гол на Анте Будимир. Именно той обаче въпреки всичко стигна до попадение незабавно след началото на второто полувреме, когато се възползва от прекрасен пас през защитата на Алмерия и прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0. Играчите на Ягоба Арасате удвоиха преднината си единствено пет минути по-късно, когато Абде се измъкна зад тила на бранителите и стреля от границата на наказателното поле за 2:0.

Още пет минути по-късно още веднъж Анте Будимир се свлече в наказателното поле. Първоначално съдията даде знак играта да продължи, само че по-късно получи сигнал от ВАР да прегледа на екран още един път ситуацията. Антонио Матеу Лаос обаче не промени решението си и още веднъж не отсъди 11-метров углавен удар. Двата отбора си размениха по още едно положително състояние в идващите 10 минути. Първо Аймар Орос нацели гредата след статично състояние, а малко по-късно Луис Суарес от другата страна на полето също стреля рисково, само че нова добра вратарска интервенция предотврати нов гол. До подобен обаче се стигна в 81-ата минута, когато Мой Гомес засече подаване в наказателното поле и направи преднината на своя отбор класическа.

Гостите от Алмерия въпреки всичко стигнаха до почетно попадение в добавеното време, когато Лазаро овладя добре на границата не пеналта и заби в горния десен ъгъл за 3:1. С тази победа Алмерия прекъсна серията си от две следващи загуби и се върна на победния път. Домакините заемат деветото място в класирането с 47 точки. Алмерия пък е 14-и в подреждането, само че със своите 36 точки продължава да е едвам на две от рисковата зона.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР