Осъществява се преплитане на тенденциите на бурно развитие на онлайн

...
Осъществява се преплитане на тенденциите на бурно развитие на онлайн
Коментари Харесай

Потребителите вече търсят хибриден модел между офлайн и онлайн търговия

Осъществява се преплитане на трендовете на бурно развиване на онлайн търговията и търсенето на новаторска визия за смяна на обичайна офлайн среда, при което двете си взаимодействат по доста забавен метод. Това разяснява ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според него хората търсят по-скоро хибридния модел . Те виждат, че наред с огромните преимущества, онлайн извършването на покупки има и известни дефекти, като да вземем за пример рискът от разминаване сред представянето на стоката и нейните действителни характерности. „ Виждате нещо на екрана, имате право да го върнете, обаче то идва при вас и може да има отчаяние от това, че не съответствува изцяло с Вашите очаквания”, уточни Маргаритов. По тази причина клиентите избират да набележат нещо, само че да имат опцията да отидат на място да го видят, да го тестват и тогава да решат дали да купят.

Маргаритов обърна внимание и на това, че „ в актуалния пазар е налице голямо предложение и когато приказваме даже единствено за една продуктова група, може да има доста разновидности на тази стока – разнообразни функционалности, разнообразие в самата функционалност на стоката” и хората желаят да се убедят, че тя ги има. Именно по тази причина е значимо е също и да имат опцията да тестват тази стока в така наречен „ зони за тестване”. Председателят на КЗП изрази мнение, че за така наречен милениум потомство златното сечение сред качеството и цената е определящо, а освен едно от двете. „ Хората са осведомени и могат да изберат най-хубавата оферта от своя гледна точка”, уточни той и добави, че това движи развиването на пазара. „ Виждаме, че в акциите на търговците все по-често вниманието на потребителите се цели да бъде привлечено точно от технологиите, от това, че дадената стока в най-голяма степен дава отговор на актуалното развиване на техниката и на пазара изобщо”, добави Маргаритов.

" Хората в динамична среда нямат време за губене в редене на опашки или непотребни диалози с консултанти, а желаят да отидат, да не търсят място за паркиране, да получат точна и ясна информация за продуктите и покупката ", сподели Маргаритов. Той напомни, че за икономисване на време при започване на тази година в Сиатъл отвори порти магазин, от който клиентите могат да пазарят чрез мобилно приложение, като прибавят и вадят артикули от своята кошница, които се сканират автоматизирано и заплащането става непосредствено посредством банковата карта. „ Това е метод, при който хем се употребяват детайли от онлайн търговията и сте облекчени от позиция на това, че не чакате на опашка, хем всичко е проследимо и няма по какъв начин да бъдете излъгани и в цената. Същевременно влизате в комерсиалния обект и имате опция да изберете напълно пълноценно от целия разполагаем асортимент”, разяснява още ръководителят на КЗП и означи, че това са моделите на бъдещето. По думите му, в случай че консултантите бъдат сменени от изкуствен интелект, допустимо преимущество е, че субективният фактор ще бъде лимитиран. „ Нерядко ние сме получавали недоволства от консуматори, че са заблудени от консултанти, тъй като дадена информация им е показана погрешно или им е била спестена. Нещо, което доста мъчно може да стане, в случай че консултантът е робот. Остава огромното предизвикателство нормативната уредба и активността на контролните органи да бъдат приспособени към тези новаторски тенденции”, приключи той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР