Осъжданият нееднократно Любомир Яков се споразумя с прокуратурата и договори

...
Осъжданият нееднократно Любомир Яков се споразумя с прокуратурата и договори
Коментари Харесай

Заради фалшив сигнал за бомба: Нова присъда за мъжа, заплашил Бойко Борисов и Ива Митева

Осъжданият неведнъж Любомир Яков се споразумя с прокуратурата и контракти 9 месеца затвор за подправения сигнал за бомба на Централна гара - Пловдив. Това е деветата му присъда, зад тила си Яков има закани да убие Ива Митева и Бойко Борисов.

Около 18 часа на 15 ноември м. година Любомир Яков просел в подлеза на Централна гара. Ядосал се, че никой не дава пари, и се разярил напълно, когато служители на реда му създали забележка. Той почнал да ги псува и се заканил да събере цялата полиция в региона, напомня.

Качил се на градски рейс към гара “Филипово ” и когато слязъл, се обадил на телефон 112. Представил се като Бай Георги и съобщил, че е заложил минни гранати към Централна гара.

Хората от региона на гарата бяха евакуирани, само че взривно устройство не беше намерено. Малко по-късно беше арестуван и Любомир Яков. През 2021 година той заплаши с ликвидиране Бойко Борисов и Ива Митева посредством имейли.

В съда Яков показва забележителни юридически знания и настоя тази присъда да бъде кумулирана към предходните му.

Той се извини, че до момента е отлагал делото, и изясни, че е сменил предходната си адвокатка, тъй като отказала да му занесе храна в пандиза.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР