“Осъждаме категорично тази недопустима проява на омраза и конфронтация. Такива

...
“Осъждаме категорично тази недопустима проява на омраза и конфронтация. Такива
Коментари Харесай

БСП призова: Македонското правителство да вземе мерки

“Осъждаме изрично тази неприемлива демонстрация на ненавист и борба. Такива прояви усложняват още повече разговора сред двете страни. Призоваваме македонското държавно управление да предприеме ограничения против такова държание и да не позволява то да се повтаря.”

Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Иван Ченчев по отношение на подпаления културен център “Иван Михайлов” в Битоля.

Рано тази заран бе запален Културният център " Иван Михайлов " в град Битоля, в районен съд Македония. Това излиза наяве от обява на организацията във фейсбук.

" Очакваме институциите допустимо най-скоро да проверяват изцяло случая и да изправят причинителите пред съда! ", пишат още те.

Припомняме, че след формалното разкриване на Културния център преди два месеца в районен съд Македония стартира масирана антибългарска акция, в която участваха и публични представители на властта, както и представител на държавните институции в Скопие.

Преди няколко месеца още веднъж имаше похищения върху постройката на Културния център в Битоля. Първо на 29 януари в центъра на Скопие беше счупено стъклото на автомобила на ръководителя на Сдружението за българо-македонско другарство Добри Митрев, а по-късно бяха изпотрошени стъкла и по самата постройка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР