Осъждам решението на руския президент да признае Донецк и Луганск

...
Осъждам решението на руския президент да признае Донецк и Луганск
Коментари Харесай

Кирил Петков: Осъждам решението на Путин да признае Донецк и Луганск

Осъждам решението на съветския президент да признае Донецк и Луганск като самостоятелни субекти.

Това разгласи в профила си в " Туитър " министър председателят Кирил Петков.

" Продължаваме да поддържаме териториалния интегритет на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници. Международното право би трябвало да бъде поддържано. Ние, Европейски Съюз, ще приказваме дружно в неговата отбрана ".

Руският президент Владимир Путин призна през днешния ден за суверенни страни самообявилите се рускоезични републики в Източна Украйна и подписа с техните водачи контракти за дружба, съдействие и взаимна помощ, в това число военна, в ход, който в действителност откъсва нови територии от Украйна и изостря внезапно опълчването със Запада.

Признаването на така наречен Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР), отделили се от Украйна през 2014 година, може да докара до намерено изпращане на съветски военни сили и в двете територии с оправданието, че Русия се намесва като съюзничка, с цел да ги отбрани от войските на Киев и това да стане въведения към война. Европейският съюз незабавно съобщи, че актът на съветския президент нарушава интернационалното право и увери, че ще бъде последван от наказания.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР