Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за извършен в

...
Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за извършен в
Коментари Харесай

Наказаха двама, задигнали дамска чанта от млада жена във Варна

 Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за осъществен в съучастничество обир на дамска чанта, оповестиха от пресслужбата на съда.

Двама подсъдими, на възраст надлежно 21-годишен и 25-годишен,  бяха приети за отговорни по обвиняване в осъществен в съучастничество обир над млада жена вечерта на 20 февруари 2018 година За похищението по член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс, всеки от подсъдимите получи наказване от една година отнемане от независимост, осъществяването на което бе отсрочено с изпитателен период от три години.  

Престъплението е осъществено към 23 часа на посочената дата. Двамата младежи се били събрали с другари в двора на учебно заведение " Иван Рилски “, след което се отправили в посока към близкия мол. Забелязали млада жена, която си потегля сама на прибиране от работа и я последвали. Вървейки след нея, подсъдимите взели решение да я ограбят, като издърпат дамската й чанта. 25-годишният настигнал с тичане потърпевшата, хванал чантата за дръжките и опитал да я изтръгне, само че защото се съпротивлявала, със мощ се намесил и съучастникът му. Пострадалата госпожица била съборена на земята, а нападателите издърпали чантата и побягнали в посока зеленчуковата борса. После в изоставена сграда подсъдимите преровили наличието й, взели открита сума от 10 лв. и мобилен телефон, който още същата нощ продали. Всички останали движимости – дебитна, кредитна и служебни карти, фотоси, персонални такъми и самата чанта, двамата подсъдими изгорили.

Според съдебнооценителната експертиза по делото, цената на отнетото при грабежа имущество се прави оценка на над 600 лв.. Двамата подсъдими са без обучение и са неосъждани до момента.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР