Осъдиха служителка на "Пътна полиция" – Благоевград за престъпление по

...
Осъдиха служителка на "Пътна полиция" – Благоевград за престъпление по
Коментари Харесай

Условна присъда за служителка на КАТ-Благоевград, присвоила 7680 лв. за щастливи номера на коли

Осъдиха служителка на "Пътна полиция " – Благоевград за закононарушение по работа. Предоставяла регистрационни табели с определени номера, а парите взимала за себе си
Условна присъда от 2 година с 3-годишен изпитателен период получи домакин-касиерът в бранш "Пътна полиция " на ОДМВР – Благоевград за закононарушение по работа. Окръжният съд в Благоевград призна за отговорна 61-годишната И. С. в това, че във времето от 2 септември 2014 година до 2 юни 2015г. е предоставила регистрационни табели с определена от заявителите композиция от числа, без документ за платена спомагателна държавна такса за тази услуга. Служителката е прилагала към някои заявки платежни нареждания от други вносители за други моторно транспортни средства или наново е прилагала платежното разпореждане за първична регистрация за същото моторно транспортно средство.
Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. По този метод се е облагодетелствала със 7 680 лв..
Окръжният съд в Благоевград реши, че с това действие са настъпили обилни нездравословни последствия за ОД на Министерство на вътрешните работи - Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер общо на 7680 лв..
Освен двегодишна условна присъда, арбитър Атанас Маскръчки дефинира И. С да възвърне непозволено взетата от нея сума в размер на 7680 лв. на ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград, както и я лиши от правото да заема материалноотговорна и отчетническа служба за период от 3 години.
Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР