Осъдиха на 25 години затвор крипто краля Сам Банкман-Фрайд, съосновател

...
Осъдиха на 25 години затвор крипто краля Сам Банкман-Фрайд, съосновател
Коментари Харесай

Осъдиха на 25 години затвор Крипто Краля Сам Банкман-Фрайд

Осъдиха на 25 години затвор крипто краля Сам Банкман-Фрайд, съосновател на крипто борсата FTX, която към този момент е банкрутирала, за машинация, оповестява ББС.

FTX беше една от най-големите крипто тържища, привличайки милиони клиенти, които използваха платформата за покупка и търговия с криптовалута.

Миналата година Фрайд беше наказан в Ню Йорк за пране на пари. Тогава беше открито, че той е взел повече от 8 милиарда $ от клиенти, като е употребявал парите за закупуване на парцели, правел е политически дарения и е вложил и в други планове.

Слуховете за финансови проблеми провокираха струпване на депозити през 2022 година, ускорявайки срутва на компанията и разкривайки закононарушенията на Банкман.

Тогава се открива, че е откраднал милиарди от клиенти преди банкрута.
 Естонската полиция проверява кражба на криптовалута за 100 млн. $
Естонската полиция проверява кражба на криптовалута за 100 млн. $

Заподозряна е севернокорейска хакерска група

Преди да се прочете присъдата Банкман сподели, че съжалява, а осъждам Луис Каплан даде остра оценка на дейности на крипто краля, като уточни, че той е и излъгал по време на показанията в процеса, когато е твърдял до последния миг, че не е знаел, че негови компании взимат парите на клиенти, които са поверени за предпазване, и са употребявани за други цели.

Сам Банкман-Фрайд не се е разкаял за нанесените вреди на клиентите му.

Съдът е наредил да бъдат иззети 11 милиарда   $ от Сам Банкман и да бъдат употребявани за обезщетение на жертвите. Вече са му кондускувани активи като акциите му в приложеннието за търговия Robinhood, което набра повече от 600 милиона $ , когато бяха продадени предходната година.

Екипът на Банкман ще апелира присъдата му.
 Пред съда се изправя 25-годишен за машинация в интернет
Пред съда се изправя 25-годишен за машинация в интернет

Обвиняемият " продавал " видеокарти за извличане на криптовалута

Всъщност някои дефинират 25-годишната присъда като шанс, тъй като Фрайд е могъл да получи повече от 100 години затвор.

Екипът на Банкман-Фрид се застъпи за по-лека присъда от към пет до 6,5 години. Те споделиха, че той не е бил принудител и показаха, че има проблеми с психологичното си здраве. 

" Жертвите желаят парите си назад и би трябвало да си ги получат ", споделя адвукатът на Фрайд Марк Мукаси в съда в четвъртък сутринта. " Осъдете го да работи настойчиво и раздайте всичко. "

Бившият федерален прокурор Мичъл Епнър споделя, че е " доста сюрпризиран " от решението, отбелязвайки, че Сам Банкман евентуално може да бъде освободен от пандиза след към 13 години.

Експерти настояват, че присъдата е подобаваща. По този метод ще се предотвратят бъдещи закононарушения, които може да извърши Фрайд.

Банкман не е първият наказан за машинация с крипто валута.  Карл Себастиан Грийнууд, който е работи в " кралицата на криптото " Ружа Игнатова , беше наказан на 20 години затвор предходната година за ролята си в убеждаването на милиони хора да влагат повече от 4 милиарда $ в лъжлива валута OneCoin.
 Nexo съди България за 3 милиарда $ вреди
Nexo съди България за 3 милиарда $ вреди

Това е казус в света на криптовалутите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР