Осъдиха на 20 години затвор майката, обвинена за опит за

...
Осъдиха на 20 години затвор майката, обвинена за опит за
Коментари Харесай

20 години затвор за майка, опитала да убие бебето си

Осъдиха на 20 години затвор майката, упрекната за опит за ликвидиране на 3-месечният й наследник в село Скравена. Историята е от есента на 2020 година, а прокуратурата разкри шокиращи елементи от нощта на закононарушението.

21-годишната по това време майка се скарала по телефона с бащата на двете си деца. Плачът на 3-месечния й наследник в допълнение ядосал дамата. Първоначално тя одрала момченцето по бузата с ноктите си. След това го вдигнала и мощно го блъснала в леглото. Майката траяла да нанася удари по цялото тяло на детето, включително и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото се станали бабата на детето и сестрата на наказаната майка. Те създали опит да я спрат и подават сигнал на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на малолетното дете. То е закарано до „ Пирогов “, където е оперирано по неотложност.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечното бебе била породена закрита черепно-мозъчна контузия, която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Прокурорът изиска от съда да наложи наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване, което е почетено от съда. Подсъдимата е наказана да заплати и неимуществени вреди, породени на малолетния си наследник, в размер на 50 хиляди лв..

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР