Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович е заплашен от нова присъда

...
Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович е заплашен от нова присъда
Коментари Харесай

Будимир Куйович е заплашен от нова присъда

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович е застрашен от нова присъда,след като е арестуван с подправена шофьорска брошура на автомагистрала " Тракия ". Той е бил пуснат от пандиза в едноседмичен отпуск поради положително държание. Образувано е бързо произвеждане за потребление на подправен документ за идентичност и Куйович е върнат в затворническото общежитие в Казичене.

 © БГНЕС
Автомобилът, ръководен от Будимир Куйович е спрян за рутинна инспекция на автомагистрала " Тракия " на излаз от столицата към Пловдив през вчерашния ден на обяд. Осъденият за наркотрафик черногорец се легитимирал пред полицейския патрул с португалска шофьорска брошура, издадена през 2009 година. Полицаят се е усъмнил в достоверността на документа и Куйович е отведен в столичното 8-мо районно за информация. Установено е, че книжката е подправена.

По тази причина позволеният поради положително държание затворнически отпуск незабавно е преустановен и Куйович е върнат в затворническото общежитие. Повдигнато му е обвиняване за потребление на подправен документ за идентичност.

За това закононарушение законът планува затвор до 8 години, като присъдата, която следва съда да дефинира, ще бъде добавена към остатъка от тази, която излежава сега.

Будимир Куйович беше арестуван на 31 декември 2007-ма година по обвиняване за началник на Организирана незаконна група за трафик на опиати от Близкия Изток през България към Западна Европа и беше наказан през 2010 година на 16 години затвор. Точно преди година изиска предварително условно освобождение, само че съда отхвърли да го пусне на независимост.

Сега може да бъде изменен и режимът на изтърпяване на наказването от лек в затворническо общежитие в общ и по този начин Куйович още веднъж да бъде върнат в Софийския затвор. Будимир Куйович има опит с потреблението на подправени документи. През 2007-ма той беше заловен с български паспорт, само че под непозната идентичност. Тогава трима полицейски началници от Разград бяха наказани за издаването на документа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР