Осъденият за двойното убийство пред дискотека Соло Илиян Тодоров беше

...
Осъденият за двойното убийство пред дискотека Соло Илиян Тодоров беше
Коментари Харесай

Първи кадри от екстрадицията на убиеца от дискотека Соло

Осъденият за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло " Илиян Тодоров беше качен на самолета, който ще го върне на българска земя. 

След 12 години бягство от правораздаването, на 14 февруари 2024 г. и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов заяви, че Тодоров ще бъде екстрадиран назад в България. 

Припомняме, че наказаният беше арестуван на летището в Ташкент през 2023 година преди полет за Истанбул. От прокуратурата тогава оповестиха, че е бил спрян за инспекция, след което е открито, че паспортът му е фалшифициран и той е задържан, написа Nova.

Тодоров беше наказан дефинитивно за двойното ликвидиране през 2013 година. Преди това съдът на първа инстанция го оправда и се допуска, че точно тогава мъжът е съумял да се укрие в чужбина.

В нощта на 17 против 18 април 2009 година покрай Съдебната палата в София пред несъществуващата към този момент дискотека " Соло “ се засичат две групи младежи и сред тях възниква спор. Вади се нож и трима младежи са прободени.

На място умира 21-годишният Кирил Въжаров, а 24-годишният Васил Александров издъхва на път за болничното заведение. Третият – Кирил Димитров, оцелява. В региона има видеокамери, които демонстрират какво се е случило. От тях излиза наяве, че нападателят си потегля с такси, напомня bTV.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР