Осъденият водач е седнал зад волана след употреба на дрога

...
Осъденият водач е седнал зад волана след употреба на дрога
Коментари Харесай

След смъртта на трима: 4 години затвор за дрогиран водач, карал с превишена скорост

Осъденият лидер е седнал зад кормилото след приложимост на дрога и е карал с превишена скорост. При направения му на място наркотест е открито, че е използвал метаамфетамин и амфетамин.

 

Инцидентът стана късно през нощта на 3 септември 2021 година Осъденият водач карал по бул.„ Княз Борис I “ от Златни пясъци към Варна. Движел се в лявата лента със скорост 138.28 км/ч макар ограничаването от 60 км/ч.

 

По същото време от бензиностанция излизал автомобил, ръководен от френски жител и с двама пасажери – негов съотечественик и британец.

 

Шофьорът вместо да завие надясно към Варна, насочил колата през платното към „ ръкава “, предопределен за противоположен завой. Въпреки че за подсъдимия зародила заплаха, той не подхванал прекъсване, означават от съда.

 

Достигайки лявата лента колата на френския лидер била ударена от автомобила на подсъдимия, който задействал спирачките в последния миг. Тримата чужденци починали на място.

 

Автотехническата експертиза е посочила, че причина за произшествието е превишената скорост.

 

Правният разбор на обстоятелствата несъмнено открива осъщественото от подсъдимия закононарушение, изясняват от апелативния съд. Но също по този начин магистратите са отчели и виновността на починалия водач, който излязъл от бензиностанцията в региона и подхванал маневра, навлизайки в насрещното придвижване.

 

Решението на Варненския апелативен съд предстои на инспекция от Върховен касационен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР