Осъденият Себастиан Карл Грийнууд е влязъл в сговор с други

...
Осъденият Себастиан Карл Грийнууд е влязъл в сговор с други
Коментари Харесай

Съоснователят на OneCoin с Ружа Игнатова получи 20 години затвор в САЩ

Осъденият Себастиан Карл Грийнууд е влезнал в сговор с други лица, в това число с по този начин наречената " криптокралица " Ружа Игнатова, която в този момент е в листата на 10-те най-издирвани лица на ФБР, съобщи Би Би Си.

Те са упрекнати, че са измамили с над 4 милиарда $ вложителите си.

46-годишният Грийнууд, жител на Обединеното кралство и Швеция, беше задържан в Тайланд през юли 2018 година През декември той се призна за отговорен за машинация с електронни пари и пране на пари.

Длъжностните лица настояват, че OneCoin, която е учредена през 2014 година в България, е функционирала като световна пирамидална скица.

Грийнууд е основал и управлявал компанията дружно с Ружа Игнатова, по този начин наречената криптокралица, която не е виждана, откогато изчезна в Гърция през 2017 година

OneCoin се е стремяла да се възползва от триумфа на Биткойн, настояват публични лица, и " е употребила известността на Биткойн, с цел да убеди вложителите, че OneCoin е идната капиталова опция, която " не може да се пропусне ".

" В реалност, за разлика от законните криптовалути, OneCoin нямаше действителна стойност и беше замислена от Грийнууд и Игнатова като машинация още от първия ден ", обявиха прокурорите от прокуратурата на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк в известие за медиите във вторник.

В изказването се твърди, че дружно те са " управлявали една от най-големите схеми за машинация, осъществявани в миналото ".

" Надяваме се, че тази дълга присъда ще откри отзив във финансовия бранш и ще възпре всеки, който може да се изкуши да излъже вложителите и да експлоатира екосистемата на криптовалутите за машинация ", съобщи американският прокурор Дамиан Уилямс.

Присъдата във вторник беше произнесена от федерален арбитър в Манхатън. Прокурорите настояват, че доста от жертвите на OneCoin са били от региона на Ню Йорк, предаде БГНЕС
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР