Осъденият на 20 години затвор Миленко Рангелов отказал да плаща

...
Осъденият на 20 години затвор Миленко Рангелов отказал да плаща
Коментари Харесай

Осъден на 20г. затвор за убийство в Шекера не иска да плаща на служебен адвокат

Осъденият на 20 години затвор Миленко Рангелов отказал да заплаща адвокатско заплащане от 2350 лева Казусът стигнал и до съда, само че две правосъдни инстанции в Пловдив потвърдиха решението, че Рангелов би трябвало да заплати посочената сума. Първоначалното определение е на Окръжен съд, като Миленко решил да апелира, само че Апелативният съд го удостоверил, а тяхното решението е дефинитивно.
Прочетете още
Сумата от 2350 лева съставлява разходи направени за необикновен представител по досъдебното и правосъдното произвеждане. Миленко обжалвал с претекста, че подобен длъжностен бранител не му е назначаван.

Станалият прочут като " килърът от Шекера " беше наказан на 20 години затвор при първичен непоколебим режим за убийството на жена си и санкция от 150 000 лв.. Макар сумата от 2350 лева да наподобява оскъдна на фона на останалата, Миленко е решил, че може да ги спести.

Според апелативните магистрати, откакто осъденият  Миленко е бил приет за отговорен за убийството, първата инстанция не е разполагала с друга опция, с изключение на да постанови разноските за необикновен представител по делото да бъдат заплатени от него. С назначението на особения представител правото на отбрана на потърпевшите малолетни наследници, обезпечено от българското законодателство е било обезпечено в оптималната степен.

Припомняме, че Престъплението беше осъществено на 20 октомври 2020 година, а на 1 март 2022 година, Миленко получи 20 години затвор и 150 000 лв. санкция. Той апелира наложената му от Окръжен съд-Пловдив присъда пред Апелативен съд, а по-късно и пред Върховния касационен съд.

След жестокото убийство близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на фамилията, където разкрили мъртва 39- годишната Сийка Рангелова.  След като забелязали следи от принуждение по тялото, чиновниците на спешна помощ алармирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени голям брой удари по тялото с ръце и крайници и тя умряла от пострадванията си по изключително непосилен за нея метод.

Миленко живеел с потърпевшата жена на фамилни начала в продължение на 20 години. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина дамата се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна отбрана, която забранявала на Миленко да приближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото принуждение по отношение на нея. След известно време обаче потърпевшата още веднъж се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко почнал да пие и да бие жена си. През деня той неведнъж й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание и малко по-късно умряла.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР