Осъдената за подкуп кметица на столичния район Младост“ Десислава Иванчева

...
Осъдената за подкуп кметица на столичния район Младост“ Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Десислава Иванчева след седмица на свобода: Трудно е, но се чувствам заредена

Осъдената за рушвет кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева излезе от пандиза за седмица . Присъдата ѝ от 6 години затвор беше прекратена на 19 юни, само че за малко. Причината е здравословен проблем, за който е належащо лекуване. Десислава Иванчева лекува израстък след 7 месеца в Сливенския затвор.

Бившата кметица беше задържана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът – сигнал за корупция от строителния бизнесмен Александър Ваклин . Пред проверяващите той твърди, че му е пожелан рушвет в размер на 250 000 евро, с цел да получи позволение за градеж. Според обвиняването в колата, с която бяха арестувани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро . Иванчева и през днешния ден отхвърля това да е правилно.

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова . Три години Иванчева прекара в следствието и под домакински арест.

„ Стават правосъдни неточности, аз по този начин виждам на нещата “ , разяснява някогашната кметица на „ Младост “ пред „ NOVA “. Тя съобщи само, че възприятието да бъде на независимост е несравнимо .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР