Осъдената за корупция бивша министърка на туризма на Румъния Елена

...
Осъдената за корупция бивша министърка на туризма на Румъния Елена
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бившата румънска министърка Елена Удря, задържана на Кулата

Осъдената за корупция някогашна министърка на туризма на Румъния Елена Удря остава в ареста, реши състав на Софийския апелативен съд с ръководител Вера Цветкова и членове Петър Гунчев и Маргаритка Шербанова.

Тя бе арестувана преди дни на ГКПП-Кулата, до момента в който бягаше в Гърция откакто по-рано в същия ден получи 6 година затвор поради рушвет от 3 милиона евро.

Ето какво оповестиха от съда:

Днес, 14.04.2022 година, състав на Софийски апелативен съд остави без почитание жалбата на отбраната на гражданката на Румъния Е.У. против мярката за краткотрайно задържане, избрана по отношение на нея по водено екстрадиционно произвеждане.

Според съда е налице действителна заплаха задграничната гражданка да се укрие, което ще осуети производството по разглеждане на Европейската заповед за арест , издадената по отношение на нея от способен орган в Румъния.

Е.У. се търси за осъществяване на наложеното й наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ за корупционно закононарушение, осъществено в качеството й на министър на туризма на Румъния в интервала 2010-2011 година

Тя е била арестувана на 07.04.2022 година при излизане от страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата от граничните управляващи. По време на инспекция е било открито, че по отношение на нея има издадена Е вропейска заповед за арест .

Предстои осъществяване на същинско екстрадиционно произвеждане по отношение на арестуваната Е.У. в Окръжен съд – Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР