Осъдената от първата съдебна инстанция на 18 години затвор бивша

...
Осъдената от първата съдебна инстанция на 18 години затвор бивша
Коментари Харесай

Съдът отказа да освободи от домашен арест подсъдимата за побой над бебе акушерка

Осъдената от първата правосъдна инстанция на 18 години затвор някогашна акушерка от болница " Софиямед " Емилия Ковачева изиска по-лека мярка за неотклонение от наложената ѝ - домакински арест. Молбата ѝ до съда беше подадена от юристът ѝ Владислав Янев, правосъдният състав обаче не я почете.

През септември предходната година арбитър Владислав Астраджиев призна Ковачева за отговорна по обвиняване в опит за ликвидиране на новородената Никол. Присъдата му не е дефинитивна и предстои на обжалване. Магистратът обаче към момента не е изготвил претекстовете към нея като през днешния ден даде обещание на страните да направи това до понеделник и по този начин делото ще отиде в Софийския апелативен съд.

Аргументите на отбраната на Ковачева за понижаване на мярката ѝ за неотклонение бяха влошеното ѝ здравословно положение - проблеми с щитовидната жлеза, поради което имала потребност от проучвания. Освен това била в меланхолия. Ковачева трябвало и да работи, с цел да се грижи за децата и родителите си. Съдия Астраджиев указа на Ковачева, че когато има потребност да посещава болница за проучвания или лекуване, това ще бъде проведено, само че няма да понижи мярката ѝ в по-лека.

Днес бащата на потърпевшата Никол Димитрова сподели, че тя е развила епилепсия в резултат на нанесения ѝ в болничното заведение побой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР