Осъден на доживотен затвор излиза под гаранция. Съдът освободи срещу

...
Осъден на доживотен затвор излиза под гаранция. Съдът освободи срещу
Коментари Харесай

Убитата и открита в куфар Евгения: Осъденият на доживотен затвор свекър излиза под гаранция

Осъден на пожизнен затвор излиза под гаранция . Съдът освободи против 5000 лв. свекърът на убитата и открита в куфар Евгения.

На 20-ти октомври Пламен Владимиров и синът му Орлин бяха наказани на пожизнен затвор за жестокото закононарушение. Решението един от двамата да излезе от ареста провокира остра реакция и митинг пред Съдебната палата в София.

На първа инстанция той и синът му Орлин Владимиров бяха наказани на пожизнен затвор

Недоволни от решението на съда жители започнаха да се събират още 17:30 часа. Те упорстват за правдивост, тъй като свекърът на убитата Евгения е бил помощник на сина си. Протестиращите упорстват Пламен Владимиров да бъде върнат назад в ареста.

Колкото до претекстовете на магистратите да го освободят против 5 000 лв. – съгласно Софийския апелативен съд Владимиров, който е наказан на пожизнен затвор на първа инстанция, е с влошено здравословно положение. И още – той е с чисто правосъдно минало и постоянно е съдействал на следствието.

Баща и наследник Владимирови имат право да апелират

„ В шок съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат против 5000 лв.. 5000 лв. костват ли един човешки живот? Той направи сина си палач. И да ви кажа ли – той не е болен. Докато вървях след него, с цел да му кажа, че направи сина си палач, той тичаше. Значи му няма нищо. И се чудя кой го пази “, сподели майката на убитата жена Капка Чорбанова.

Още през вчерашния ден Владимиров е бил пуснат. bTV го потърси в дома му в Перник, само че съумя да се свърже само с юриста му.

Преди това се смяташе, че закононарушението е от ревнивост

„ Тази присъда не е влезнала в законна мощ. Пламен Владимиров страда от доста тежки хронични болести, огромна част са свързани с отделителната му система. Така че този човек има изключителна несъответственост с местата за отнемане от независимост “, безапелационен е юристът Димитър Марковски.

Според юриста на фамилията на Евгения има заплаха след решението на съда, подсъдимият да се укрие.

Съпругът на изчезналата млада жена бил ревностен и решил да я удуши, след съвет от татко си

„ Процесът към момента е провесен, не е завършил. При състояние, че има постановена първоинстанционно присъда, която не е влезнала в действие, всеки се смята за почтен до доказване на противното “, безапелационен е Христо Кръстев, зам.-градски прокурор на София.

Решението на съда за мярката е дефинитивно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР