ОС – Благоевград отказа да освободи от ареста Костадин Митев,

...
ОС – Благоевград отказа да освободи от ареста Костадин Митев,
Коментари Харесай

Нови разкрития от съда: Кола без номера е видяна при първите пламъци край Кресна

ОС – Благоевград отхвърли да освободи от ареста Костадин Митев, който бе упрекнат от прокуратурата в подпалването на 24 август на огромния пожар в Кресненското дефиле. Съдия Татяна Андонова не взе поради доводите на юриста му Надежда Римпева, че за виновността на Митев няма никакви нито директни, нито косвени доказателства, както и че откритите в региона на пожара фасове от цигари са прекомерно чисти и необгорели, т.е. невероятно е от тях да лумне огънят, разпрострял се на 25 км от Мечкул до Влахи, написа struma.bg.
В хода на правосъдното съвещание, свикано по искане на подсъдимия за смяна на мярката му от задържане под стража в подписка, тричленният състав на Оценка за съвместимост отхвърли да даде думата на доведените от него очевидци – екскметът на Мечкул Христо Димитров и Стефка Георгиева, с която К. Митев живее на фамилни начала. Така Димитров нямаше опция да опише, че пръв е видял огъня ниско под Мечкул, само че малко по-късно е станал очевидец и на волтова дъга на минаващия край селото далекопровод, от който най-вероятно е лумнал мощният огън. Стефка Георгиева пък се бе приготвила да изясни на съдиите, че във въпросния ден мъжът й имал единствено една цигара, дадена му от локалния ветеринар, която Костадин изпушил рано. После в него нямало нито цигари, нито кибрит.



Разпитан беше обаче работодателят на обвинения – Емилиян Стойнев, който е еколог и притежател на фонда „ За дивата флора и фауна”. Стойнев посочи, че от 2 март Костадин бил на работа при него на трудов контракт със задачата да се грижи за 70 крави и 3 кучета. Бил съзнателен овчар, с дребни нарушавания на трудовата дисциплинираност – от време на време извеждал кравите по-късно, различен път ги прибирал по-рано, само че това било обикновено.

Костадин Митев бе спретнат назад в ареста, а разплакани от залата си потеглиха Стефка, сестра му Мария Аврионова и татко му Валери Аврионов, който се върнал от Италия, с цел да е в поддръжка на сина си.



В коридорите на съда Мария и Валери подметнаха друга версия за пожара – съгласно симитличани на мястото на първите лумнали пламъци при Мечкул имало кола без регистрационни табели, само че никой от виделите не запомнил нито марката, нито цвета й.

Вчерашната мярка „ задържане под стража” е дефинитивна, т.е. не може да бъде обжалвана в Софийски апелативен съд и Митев ще би трябвало да остане зад решетките до започване на делото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР