Орлин Станойчев ще бъде турнирен директор на осмото издание на

...
Орлин Станойчев ще бъде турнирен директор на осмото издание на
Коментари Харесай

Орлин Станойчев: Турнирът ще бъде празник за българските приятели на тениса

Орлин Станойчев ще бъде турнирен шеф на осмото издание на шампионата от сериите ATP 250 в София. Sofia Open 2023 ще се организира от 4 до 11 ноември в " Арена София " и зала " София ".

Г-н Станойчев, по какъв начин приехтe да станате шеф на " Sofia Open "?

- Приех с огромно наслаждение, тенисът е моят живот, цялостен живот играя тенис. Този спорт постоянно ми е бил нещо, което доста съм обичал и не преставам да обичам. Появи се тази огромна опция да сме домакини на подобен огромен шампионат в България и аз желая да оказа помощ с моя опит, който толкоз години съм натрупал, с цел да може този реномирано съревнование да се реализира у нас.

Преговорите, с цел да се стигне до семейството на шампионата бяха много тежки. Ще кажете ли нещо за това?

- Бяха тежки договаряния. В интерес на истината от ATP първи се обадиха на България в случай, че измежду претендентите имаше и страни, с които мъчно може да се съпоставяме като Испания да вземем за пример. Това значи, че от ATP в действителност са доста удовлетворени от това по какъв начин е протекла организацията на предходните шампионати, което персонално мен доста ме радва. Действително това е огромно предизвикателство за нас, тъй като сходни шампионати се приготвят от доста по-рано. В подобен смисъл, би трябвало да поставим огромни старания, с цел да подготвим всичко и шампионатът да мине по допустимо най-хубавия метод.
 Орлин Станойчев ще бъде турнирен шеф на
Орлин Станойчев ще бъде турнирен шеф на " София Оупън " 2023

Събитието ще се организира от 4 до 11 ноември

Притеснен ли сте от дребното време за организация?

- Наистина времето е рекордно малко. Аз споделям на смешка, че в случай че има медали или купи за подготовка на един шампионат за най-кратко време, ние ще ги спечелим. Знаете, че зала " Арена София " е анжажирана с изборите, нещата не са лесни. Но аз постоянно съм бил положителен и мисля положително и съм уверен, че ще се оправим. С положително мислене ние ще реализираме и положителни резултати. Това постоянно е било мотото ми. Най-важното е, че ще осигурим един празник за българския тенис. Като видях какви играчи ще имаме в шампионата, това напряко е необикновено. Какви играчи единствено!

Какво ще кажете на тенис почитателите?

- На почитателите ще кажа, че на шампионата ще има страхотни тенисисти, дано им се наслядат. Това е последният шампионат на ATP за годината преди мастърса в Торино, като някои от играчите имат късмет за класиране там. Така че, за почитателите на тениса ще бъде необикновено преживяване. Също по този начин, като шеф на шампионата, ще се опитам да предложим допустимо най-ниски цени на билетите, с цел да може повече хора да дойдат и да гледат онлайн тези прелестни тенисисти.

Какъв плюс е този шампионат за българските състезатели?

- Това ще е страховит късмет за тях. Те не са предвиждали да имат такава опция в края на годината. Най-добрите ни тенисисти ще имат опция да завоюват точки. Това е и опция за по-младите да се срещнат с огромни, известни състезатели, да играят против тях на корта. Сигурен съм, че те са доста щастливи, че имат тази опция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР