Оркни ще изпробва два електрически ферибота за три години

...
По-малкият 12-метров ферибот ще обслужва целогодишно около вътрешните северни острови,
Коментари Харесай

По-малкият 12-метров ферибот ще обслужва целогодишно около вътрешните северни острови, докато по-голямата 24-метрова лодка ще превозва пътници и леки товари около Едей, Стронсей, Сандей и Westray.

12-метровият кораб се очаква да пристигне през март следващата година, докато по-голямата лодка трябва да бъде доставена през 2025 г.

Напълно електрическите плавателни съдове ще останат собственост на Orkney Ferries след приключване на изпитанието.

Изображение: 24-метров кораб. Снимка: Artemis Technologies Изображение: 12-метров кораб. Снимка: Artemis Technologies

Инфраструктурата за зареждане също ще бъде инсталирана като част от проекта Electric Orkney, който е партньорство между Съвета на Оркнейските острови, Artemis Technologies и EMEC.

Многомилионното финансиране е идват от фонда на правителството на Обединеното кралство за кораби и инфраструктура с нулеви емисии (ZEVI), който има за цел да насърчи усилията на страната за декарбонизация.

Бивш социален работник, 76 г. , осъден за историческо малтретиране на деца в Куориърс Вилидж през 60-те и 70-те години на миналия век

Конър Гилис от Sky се качва на борда на автобус без шофьор в Шотландия

Лидерът на Съвета на Оркнейските острови Джеймс Стокан каза: „Въпреки че това е страхотна новина, тази последна развитието не трябва да се бърка с нашия стремеж да осигурим финансиране за заместващи фериботи.

„Тази работа е за разглеждане на това как можем в бъдеще да декарбонизираме нашия флот – ключова точка на дискусия с шотландското правителство .

„Осигуряването на два плавателни съда с този по-малък размер е първият етап от този процес, който ни позволява да видим как могат да работят електрическите плавателни съдове, с оглед на потенциално мащабиране в бъдеще, когато бъдат въведени допълнителни пакети за финансиране ."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР