Оризовият оцет е по-малко разпространен у нас в сравнение с

...
Оризовият оцет е по-малко разпространен у нас в сравнение с
Коментари Харесай

6 ползи от оризовия оцет и как се отразява на здравето и фигурата?

Оризовият оцет е по-малко публикуван у нас спрямо азиатските страни, от кое място произлиза, само че в действителност е в пъти по-полезен. Какви са изгодите от оризовия оцет и по какъв начин се отразява на здравето и фигурата?
Накратко за оризовия оцет Оризовият оцет се подготвя от ферменирали оризови зърна, като според от сортовете ориз може да има друг цвят или по-наситен усет. Използва се най-вече в азиатската кухня, най-много в страни като Корея, Виетнам, Китай и Япония. Богат е на потребни субстанции и антиоксиданти, по тази причина попада в листата с разрешени артикули на доста здрави диети.

Защо да включите оризов оцет в диетата си? За по-добър имутет
Известно е, че потреблението на оризов оцет усъвършенства работата на имунната система. Причината е, че в него се съдържат аминокиселини, които редуцират и отблъскват свободните радикали в тялото, като по този метод го пречистват от отрови и го защищават от вируси и бактерии.
При диети за крепко сърце
Ако страдате от сърдечни болести или имате проблеми със сърцето и кръвното, тогава е целесъобразно да включите оризов оцет в диетата си. Благодарение на неналичието на натрий в състава му, той сполучливо контролира кръвното налягане и предотвратява натрупването на неприятния холестерол по артериите и кръвоносните съдове.
Вкусна храна с малко калории
Много хора се успокояват, че като хапват най-вече салати, се хранят здравословно и с малко калории. Но в действителност точно дресингът към салатата може да е причина да не сваляте тези килограми, с които към този момент няколко месеца се борите. Вместо елементарен оцет използвайте оризов - в него не се съдържат съвсем никакви калории , а в това време има богат и кондензиран усет, който задоволява рецепторите.

 6 изгоди от оризовия оцет и по какъв начин се отразява на здравето и фигурата?
За добре завършена фигура
Освен че съдържа доста малко калории, оризовият оцет способства за контрола на тежестта и свалянето на непотребните килограми. С него подобрявате перисталтиката на червата, ускорявате метаболизма и прочиствате черния дроб. Смята се също, че оризовият оцет оказва помощ за по-доброто асимилиране на потребните хранителни субстанции от употребяваните артикули.

За намаляване се предлага оцет от кафяв ориз.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР