Оригиналният прототип на Apple Computer A на Стив Джобс, ръчно

...
Оригиналният прототип на Apple Computer A на Стив Джобс, ръчно
Коментари Харесай

Прототипът на Apple-1 ще бъде продаден на търг, наддаването тече в този момент

Оригиналният първообраз на " Apple Computer A " на Стив Джобс, ръчно запоен от Стив Возняк през 1976 година и употребен за обезпечаване на първата огромна поръчка на Apple e разгласен за обмен посредством търг на RR Auction. Към този миг наддаването доближи $278,005, а упованията са до 18 август цената му да доближи $500 000.

През 1976 година Джобс употребява този първообраз, с цел да показва Apple-1 на Пол Терел, притежател на The Byte Shop в Маунтин Вю, Калифорния, един от първите магазини за лични компютри в света. Демонстрацията довела до първата огромна поръчка на Apple Computer и трансформирала курса на компанията - това, което Джобс и Возняк замислили като част от комплект за 40 $ " направи си самичък " за фенове, се трансформирало, по искане на Теръл, в изцяло съединен личен компютър на стойност $666.66.

" Това беше най-големият индивидуален епизод в цялата история на компанията. Нищо през идващите години не беше толкоз ужасно и толкоз ненадейно ", споделя Возняк за тази поръчка.
 Apple е все по-близо до основаването на самостоятелен автомобил със независимо ръководство
Apple е все по-близо до основаването на самостоятелен автомобил със независимо ръководство

Работата по така наречен " Проект исполин " стартира

За да бъде потвърдена достоверността на платката тя била съпоставена със фотоси на Polaroid, направени от Пол Терел през 1976 година, показващи прототипа в приложимост. Този първообраз на Apple-1, посочен като №2 в Регистъра на Apple-1 и считан за " загубен " бил проучен и получил уверение през 2022 година и от специалиста на Apple-1 Кори Коен.
 Хора преглеждат компютър Apple-1, основан през 1976 година,
Източник:

Хора преглеждат компютър Apple-1, основан през 1976 година,

Този първообраз е обитавал в парцела " Apple Garage " в продължение на доста години, преди да бъде даден от Стив Джобс на сегашния му притежател преди към 30 години. По това време Джобс бил изпъден от Apple и очаквал с неспокойствие обещанието за NeXT и Pixar.

Настоящото положение на борда дава известна визия за преценката на Джобс за него: той виждаше прототипа не като нещо, което би трябвало да бъде закрепено, а като нещо, което би трябвало да бъде модифицирано.
 Глобалните доставки на смарт телефони падат, само че Apple е в напредък
Глобалните доставки на смарт телефони падат. Само една компания е в напредък

Технологичният колос би трябвало да разгласи финансовите си резултати за второто тримесечие на 28 юли

Малко артефакти на Apple могат да се смятат за толкоз редки, ранни или исторически като този първообраз на Apple-1, който е прекарал доста години в парцела " Apple Garage " - място, което в този момент е вплетено във фолклора на американския бизнес, където двама невероятни герои основават империя. Нещо повече, той е идеалното олицетворение на симбиозата сред Стив Джобс, Стив Возняк и Силиконовата котловина: брилянтният предприемач, електронният Айнщайн и инфраструктурата, в която те процъфтяват. Без Возняк Джобс нямаше артикул. А без Джобс Возняк нямаше пазар. Без този първообраз и без Пол Терел, Apple-1 можеше да бъде " просто още един компютърен комплект ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР