Оригинални записи на сър Елтън Джон, Арета Франклин, Нирвана, Еминем

...
Оригинални записи на сър Елтън Джон, Арета Франклин, Нирвана, Еминем
Коментари Харесай

"Денят, в който музиката изгоря" - разкритието на "Ню Йорк Таймс"

Оригинални записи на сър Елтън Джон, Арета Франклин, " Нирвана ", Еминем и стотици други световноизвестни реализатори са били унищожени в пожар през 2008 година, сочи проверяващ материал на списание " Ню Йорк Таймс ", озаглавен " Денят, в който музиката изгоря ".

Оригиналните звукозаписни ленти са били изгубени, откакто в склад на " Юнивърсъл мюзик груп " се развихря пожар, а това провокира големи загуби, които обаче биват покрити по това време.

В конфиденциални документи от 2009 година компанията оценя, че е изгубила записите на към 500 хиляди песни. " Загубено в пожара, без подозрение, беше голямо музикално завещание ", се споделя в част от документите.

В свое изказване от вторник от " Юнивърсъл " признаха, че пожарът е бил в действителност неприятно събитие, само че оспориха част от данните, изнесени от изданието.

" Инцидентът.... в никакъв случай не е засягал съществуването на комерсиално издадена музика, нито пък компенсацията на артистите ", настояват от звукозаписния колос.

От компанията пишат още, че историята на " Ню йорк Таймс " съдържа " редица грешки, подвеждащи изказвания, несъгласия и фундаментални неразбирания по отношение на обсега на случая и засегнатити активи ".

Според " Ню Йорк Таймс " записите, съхранявани от " Юнивърсъл студиос " обгръщат десетилетия известна музика.

Сред тях са песни на Рей Чарлз, Би Би Кинг, Джони Мичъл, Ал Грийн, Ерик Клептън, " Ийгълс ", Том Пети, REM, Джанет Джаксън, " Гънс енд роузес ", Мери Джей Блайдж, " Ноу Даубт " и Снуп Дог.

Много от записите са били мастър копия, или най-чистите студийни записи, от които по-късно могат да се вършат качествени компактдискове, грамофонни плочи и други цифрови копия.

Ако в този момент се наложи преиздаване на някои от въпросните песни, ще би трябвало да се употребяват вторични копия на оригиналите, което се отразява на тяхната акуратност.

След излизането на публикацията от групата REM споделиха в " Туитър ", че са получили доста запитвания от почитатели и че се пробват да получат повече информация за случилото се и дали то е засегнало музика на групата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР