Оригиналната криптовалута Биткойн се срина в последните дни, като достигна

...
Оригиналната криптовалута Биткойн се срина в последните дни, като достигна
Коментари Харесай

Bitcoin спадна с 29% заради отлагане на ъпгрейд

Оригиналната криптовалута Биткойн се срина в последните дни, като доближи общ спад на цената 29%, заяви "Блумбърг ". С това изчезнаха на процедура 38 милиарда $.

Това е тежък психически удар за валутата, която в последните години имаше серия от внезапни скокове в цената и инвеститорския интерес.

Причината за спада не е пробив в сигурността - биткоините остават все по този начин сигурни - а отвод от ъпгрейд. А точно увеличение на размера на блоковете, нещо, което щеше да сътвори нова версия на валутата, само че част от обществото към нея се отхвърлиха от това в сряда. От тогава насам цената на валутата пада.

Това щеше да е трета поредна версия на криптовалутата. Биткоин Кеш набра известност точно поради огромния размер на блоковете, характерност, която позволяваше по-лесно и на ниска цена разплащане.

Недоволството се вижда и от другата страна - Биткоин Кеш нарастна с 22% от петък насам.

Каква е разликата сред двете валути?

Оригиналният биткойн е базират на технологията SegWit, която се стреми към това да се отстраняват непотребните данни от блок-веригата, която в действителност се добива за приемане на всеки обособен биткойн. Биткойн Кеш пък поддържа 8 пъти повече данни от оригинала. Според феновете му, това разрешава валутата да се употребява по първичното си предопределение - за нормално, само че несъмнено и непроследимо разплащане. От другата страна пък считат, че в случай че биткойнът се усъвършенства в друга посока, той може да стане цифров актив, който да има безчет други функции
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР