Оригиналната изложба „Зад вратите на трезора на ОББ“ е една

...
Оригиналната изложба „Зад вратите на трезора на ОББ“ е една
Коментари Харесай

ОББ отвори трезора си за пловдивчани и гостите на града

Оригиналната галерия „ Зад вратите на трезора на ОББ “ е една от най-интересните местоположения по вълнуващия маршрут на НОЩ/Пловдив 2017. На 13-тото издание на известния фестивал Обединена българска банка показва неповторимата си сбирка от скъпи антикварни предмети, с която отбелязва своя 25-годишен празник.

Зад вратите на трезора на ОББ “ се осъществя и в партньорство с Регионалния исторически музей – Пловдив, в чието ново крило е ситуирана експозицията. И зложбата е разгърната в три тематични зали Директорски кабинет, Банков салон и Трезор . Експозицията може да бъде прегледана гратис до 14 октомври.

„ Изложбата е неповторима, тъй като ще отворим вратите на трезора на Банката за вас – публиката. В музея може да видите събраната история на 25 години ОББ – от акта й за основаване от Българска народна банка до цигулка Wilhelm Ruprecht от 1850 година, открита неотдавна в наш трезор. НОЩТА е един от най-хубавите и разнородни културни фестивали в България, на който ние освен партнираме, само че и имаме вяра, че допълваме с нашата история, обич към културата и най-много с отговорност към всички вас да опазваме полезностите, които са ни поверени “, разяснява Франк Янсен , член на Кънтри тийма на КВС Груп за България и член на УС на СИБАНК и ОББ, при откриването на експозицията.

„ Богатата сбирка от антикварни предмети и документи на ОББ, събрани от клоновете на Банката, споделя по занимателен метод една непозната история – тази на банковото дело у нас – сподели Анка Костова , Мениджър „ ПР и спонсорство “ в ОББ. Антикварните пишещи и сметачни машини, стенните часовници, печатите, везната за злато, бюрото и прочие предмети са съхранявани години наред в клоновете на Обединена българска банка “

Изложбата „ Зад вратите на трезора на ОББ “ е второто подред събитие с което Обединена българска банка взима присъединяване в НОЩ/Пловдив. Миналата година гостите на фестивала имаха удоволствието да се насладят на „ НЕ/ПОЗНАТИ “ – прецизна и изискана колекция от непознати произведения на познати български художници.

Зад вратите на трезора на ОББ “ и „ НЕ/ПОЗНАТИ “ са плод на близо петгодишните взаимни старания на чиновници на Банката, специалисти и реставратори, които разказват, снимат и реставрират предметите от всички клонове на финансовата институция. Инициативите се реализират във връзка 25 години ОББ.

Експонатите от изложбата „ Зад вратите на трезора на ОББ “, както и от „ НЕ/ПОЗНАТИ “, може да разгледате на формалния уебсайт: www.ubbcollection.bg .

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР