Оригинална скица на английския книжен илюстратор Ърнест Шепърд за детската

...
Оригинална скица на английския книжен илюстратор Ърнест Шепърд за детската
Коментари Харесай

След години в мазето: Откриха уникална илюстрация към първото издание на Мечо Пух

Оригинална схема на британския хартиен илюстратор Ърнест Шепърд за детската история на Алън Милн " Мечо Пух " е открита в мазето на книжарница във Англия, заяви вестник " Таймс ".

‘Last-ever’ Winnie the Pooh illustration discovered wrapped in tea towel
— Independent Lifestyle (@IndyLife)
" Вероятно сте осведомени с изображението. Мечо Пух и Прасчо вървят към залеза и размишляват върху закуската и какви забавни неща ги чакат на идващия ден. Това изображение е възпроизвеждано неведнъж, само че оригиналите са доста редки. Сега достоверна версия на тази фамозна сцена, дело на илюстратора на Мечо Пух Е. Х. Шепърд, е открита след години предпазване в мазето на книжарница, увита в остаряла забрадка " , се споделя в публикацията на " Таймс ".

Отбелязва се, че това не е истинската схема, нарисувана за книжното издание от 20-те години на ХХ век, а илюстрация, основана от ръката на Шепърд.

Video: ‘Last-ever’ Winnie the Pooh illustration discovered wrapped in tea towel
— LiveTube Alerts (@livetubealerts)
" Досега е продадена единствено една негова рисунка с тази сцена. Това е оригиналът, продаден предходната година за 220 000 $ ", се споделя в публикацията.

Откритата рисунка ще бъде продадена на търг. " Между 20 000 и 30 000 английски лири би била атрактивна оценка на цената ѝ ", цитира изданието представителя на аукционната къща Dominic Winter Auctioneers Крис Олбъри
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР