Оригинална акварелна илюстрация се превърна в най-ценния предмет, продаван някога

...
Оригинална акварелна илюстрация се превърна в най-ценния предмет, продаван някога
Коментари Харесай

Оригинална акварелна илюстрация се превърна в най-ценния предмет, продаван някога за Хари Потър

Оригинална акварелна илюстрация се трансформира в най-ценния предмет, продаван в миналото за Хари Потър - на търг в Съединени американски щати тя доближи 1,9 млн. $ (1,5 млн. паунда), заяви Би Би Си.

Творбата за първото издание на " Хари Потър и философският камък " на Джей Кей Роулинг беше продадена за повече от три пъти по-висока цена от предстоящата.

Илюстрацията на Томас Тейлър от дебютното издание на романа през 1997 година стана обект на четиристранно наддаване сред участници в продължение на съвсем 10 минути, преди да бъде продадена за рекордната сума.

Първоначалнатаоценка на рисунката беше 400 000 - 600 000 $, което съгласно „ Сотбис “ (Sotheby`s) е „ най-високата предварителна оценка, поставяна в миналото на обект от което и да е произведение, обвързвано с Хари Потър “.

" Това е в действителност първата визуализация на Хари и магьосническия свят ", споделя Калика Сандс от аукционната къща Sotheby`s.

В сряда четиристранното наддаване завърши за близо 10 минути.

Самоличността на купувача не беше разкрита.

Художникът на илюстрацията, Томас Тейлър, е единствено на 23 години през 1997 година, когато основава емблематичното изображение на Хари Потър, застанал пред експреса " Хогуортс " - влакът, който ще води младия очилат вълшебник в магическия свят.

Рисунката е направена с съсредоточени акварелни бои с очертания от черен молив и му лишава два дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР