Ориентирите дали сме податливи на заразяване с вируса на COVID

...
Ориентирите дали сме податливи на заразяване с вируса на COVID
Коментари Харесай

Клетъчният имунитет показва най-високото ниво на защита, но е по-трудно установим

Ориентирите дали сме податливи на заразяване с вируса на Коронавирус са на няколко равнища, като всяко последващо дава по-голяма убеденост за отбрана. се намира на върха на пирамидата, само че той не е по този начин елементарно установим като да вземем за пример съществуването или отсъствието на антитела, предава.

Систематичен обзор на 150 изследвания доникъде на 2021 година за вирусоспецифични реакции на серумните антитела при хора, инфектирани с вируса на Коронавирус, демонстрира, че антителата IgM (те приказват за прясна инфекция) се откриват поредно преди IgG (те се развиват след дейната фаза), като доближават своя връх сред 2 и 5 седмици и понижават в продължение на още 3 до 5 седмици след появяването на признаците. Върховите равнища на антителата IgG са сред 3-ата и 7-ата седмица след появяването на признаците, като се задържат най-малко 8 седмици. Тук по-надеждна мярка от количеството антитела в кръвта е какъв брой от тях са в положение действително да възпрат вируса - обезвреждащите антитела.
 Клетъчният имунитет почиства бързо вируса при наново заразяване с COVID-19 Клетъчният имунитет почиства бързо вируса при наново заразяване с COVID-19
Клетъчният имунитет способства за бързо изчистване на вируса при повторна зараза, само че дълголетието и диференциацията на характерните за...

С времето обаче всички антитела понижават. Което не значи липса на имунитет - така наречен кафези на паметта пазят характерното “досие ” на вируса и когато той се появи в организма, задействат имунологична стратегия за битка с патогена. След заразяване адаптивният имунен отговор е идеалният вид за дълготрайна отбрана. Той включва най-вече В-клетки на паметта, които създават разнообразни класове антитела за обезвреждане на вируса, и Т-клетки на паметта, които поддържат производството на антитела и също имат директна роля в убиването на инфектирани с вируса кафези.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР