Ориентираните към НАТО правителства, а не митичен агресор“, представляват реална

...
Ориентираните към НАТО правителства, а не митичен агресор“, представляват реална
Коментари Харесай

Захарова: Натоцентричните режими са опасност за балтийските страни

Ориентираните към НАТО държавни управления, а не „ митичен агресор “, съставляват действителна опасност за балтийските страни. Така представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява думите на естонския министър председател Кай Калас, че сякаш Русия е отговорна за разширението на НАТО, оповестяват съветски медии.

„ Ако Кая приказва за дребните балтийски страни, тогава за тях не е рисков митичен агресор, а единствено техните натоцентрични режими. Благодарение на тяхната активност тези страни изгубиха своята самостоятелност, промишленост, просвета и всякаква независимост. Трябва ли да ви припомня, че през последните 30 години популацията на Естония е намаляло с 15%. В същото време през днешния ден 330 000 от 1,3 милиона поданици на Естония са под прага на бедността на фона на обстоятелството, че повече от половината от благосъстоянието и собствеността, принадлежащи на естонските семейства, са съсредоточени в ръцете на евроориентирани елити, които съставляват по-малко от 5% от популацията, в това число включително такива потомствени политици и професионални русофоби на ненапълно работно време като самата Кая. И всички тези числа на фона на непрекъснати дълготрайни дотации “, написа Захарова в канала си в Telegram.

Захарова добави още, че " животът до агресора е просто история на Русия ", която беше " непрекъснато атакувана " от Запада.

По-рано Калас сподели, че близостта до Русия „ не оставя на Естония и някои други страни различен избор, с изключение на да се извърнат към НАТО за гаранция за сигурност “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР