Орхан Мурад плаче от радост, след като прогледна. Изпълнителят получи

...
Орхан Мурад плаче от радост, след като прогледна. Изпълнителят получи
Коментари Харесай

Орхан Мурад плаче от радост: Видях жена си, млада и красива е

Орхан Мурад плаче от наслада, откакто „ прогледна ”. Изпълнителят получи смарт камера за незрящи, като подарък от почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и с неспокойствие споделя, че животът му се е трансформирал радикално.
Певецът с неспокойствие споделя, че първият, който „ видял ” с новото устройство е брачната половинка си Шенай.
„ Видях жена си. Млада и красива е ”, показа разчувствуван изпълнителят на „ Хиляди слънца ”.
„ Устройството е неповторимо, само че още го проучвам.
Първо, несъмнено го пробвах на Шенай, брачната половинка ми.

Тя застана пред мен, аз сложих очилата, на които е прикрепена камерата, допрях я и устройството сподели — „ млада и красива жена ”. Значи работи добре и не лъже ”, с усмивка споделя изпълнителят.
Двамата със брачната половинка му не престават да опитват с камерата, като се пробват да видят и други обекти. Пробвали машинката и на различен член на фамилията – кученцето на Сузанита — Марая,
но не съумели, защото светлината била слаба.
Незрящият артист се пробва и да „ гледа телевизия ” с новите си очила.

„ Получава се. Вижда изображението от тв приемника, от компютъра и споделя какво е. Чете вестници, карти, ще опитвам да чета и етикетите на стоките по магазините, касовите бележки.
Ще си чета и сметките за тока и парното ”, смее се Мурад.
Изпълнителят на „ Тяло в тяло ” обаче тъгува, че не всеки може да си разреши сходна камера.
„ Това е нещо, което всички незрящи би трябвало да могат да получат. Да се субсидират сдруженията на слепите ли, закон ли да се промени, само че това да го имат всички, които имат потребност ”, прикани създателят.

Камерата, която изпълнителят получи като подарък от Ахмед Доган е направена в Израел и може да чете на 19 езика. Въпреки това производителят модифицира устройството съгласно всяка страна, в която то се внася.
Легендата на попфолка Орхан Мурад е незрящ по рождение. Въпреки това всички постоянно са се учудвали на оптимизма, който излъчва.
Мурад приключва междинното си обучение в учебно заведение за деца с нарушено зрение в София, а по-късно Държавна консерватория в София и прави сполучлива кариера.
Инфо: Хотарена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР