Оргазмът насън може да вземе един приятен сън и да

...
Оргазмът насън може да вземе един приятен сън и да
Коментари Харесай

Да, възможно е: Оргазъм по време на сън - как и защо се случва?

Оргазмът насън може да вземе един прелестен сън и да го трансформира в необикновен. Ако в никакъв случай не сте го изпитвали, концепцията за оргазъм до момента в който спите, когато никой не ви допира, може да наподобява пресилена. Но не подценявайте смисъла на психическите фактори, когато става дума за оргазма.

„ Въпреки че изпитваме физическите резултати от оргазма в тялото си, оргазмът в действителност е развой, който се случва в мозъка. Нямаме потребност от никаква физическа стимулация, с цел да се случи “, споделя за „ Хъфингтън пост “ Ванеса Марин – секс терапевт и основател на Finishing School, онлайн курс по оргазъм за дами.

Да, допустимо е

Хората и от двата пола са способни да изпитат оргазъм насън. Не е извънредно момчетата в тийнейджърска възраст да имат „ мокри сънища “, а някои го имат и в ранна зрелост.

Докато мъжете се разсънват със семенна течност по пижами и чаршафи след влажен сън, една жена евентуално няма да откри същия вид физическо „ доказателство “ за претърпян оргазъм насън. Но това не значи, че не се случва. Всъщност се счита, че 80% от мъжете и 40% от дамите са претърпяли най-малко един оргазъм насън.

Как се случват оргазмите, до момента в който спите

Първо е значимо да се означи, че оргазмите като цяло са сложни за проучване в лабораторни условия. Ето за какво доста от наличните данни се основават на по-стари изследвания, с дребни размери на извадката, а другата информация, с която разполагаме е анекдотична.

Това, което знаем за оргазмите, е посредством значително на работата на Бари Комисарук и Бевърли Уипъл, двама изтъкнати учени в тази област. Някои от техните проучвания могат да оказват помощ да се изясни по какъв начин се случват оргазмите насън.

 iStock

В малко изследване Комисарук и Уипъл преглеждат дами, които споделят, че са способни да получат оргазъм единствено от мисли и мечти, без физическа стимулация. Изследователите мерят измененията във физиологичните реакции на дамите – като сърдечна периодичност, кръвно налягане, разширение на зениците и приемливост към болежка – по време на душевен оргазъм и по време на физически оргазъм от самостимулация. Те разкрили, че степента на увеличение на тези реакции е почти идентична, без значение дали става дума за кулминационна точка, провокирана от мисли или от мастурбация.

В по-късно изследване Комисарук и неговият екип преглеждат ЯМР на мозъка на дамите и откриват, че когато субектите мислят да допрян зърната или клитора си, сензорната кора светва, като че ли тази част от тялото фактически е била допряна. Но откривателите следят забележителна разлика сред въображаемото допиране и физическото допиране в друга област на мозъка.

„ Това, което открихме е, че когато дамите мислят за стимулация на даден район на тялото, съответният район на картата на сензорната кора се задейства, като че ли те физически подтикват тази област на тялото “, сподели Комисарук през 2015 година „ Но имаше доста по-голямо активиране в префронталната кора, когато дамите мислеха за стимулиране на избран район на тялото, в сравнение с когато в действителност физически подтикнаха тази област на тялото “, добави той.

Експертите считат, че тези открития могат да предложат визия за това по какъв начин сте в положение да постигнете цялостен оргазъм, до момента в който спите, даже и при липса на физическо допиране.

 iStock

Но други телесни фактори също могат да работят, споделя Лори Минц, професор по логика на психиката в Университета на Флорида. „ Тъй като оргазмът включва нараснал приток на кръв към еректилната ви тъкан – и по-късно освобождение на този кръвен поток – значимо е да знаете, че притока на кръв към вашата еректилна тъкан се случва по време на онази фаза на съня, в която сънуваме. Мозъкът може да разпознае това и това може да докара до полова възбуденост и по-късно до оргазъм “, изяснява тя.

Някои хора могат да получат оргазъм, САМО когато спят

Можете да намерите онлайн доста разкази от дами, които споделят, че не могат да получат оргазъм по време на секс, само че въпреки всичко са изпитвали подобен до момента в който спят. Как става това?

„ Има главен психически съставен елемент, с цел да се случи оргазмът. Ако аргументите, заради които някой не може да реализира оргазъм по време на секс, са свързани с тревога, меланхолия, стрес, позор, вътрешен или външен напън, доста евентуално е, постигането на оргазъм по време на сън да значи, че тези аргументи не могат да пречат “, изяснява Джеси Кан, секс терапевт и шеф на лечебния център „ Пол и Сексуалност “ в Ню Йорк.

Често, когато сте в полова обстановка в будния си живот, мислите ви се развихрят: „ Изглеждам ли пълничка в тази поза? “; „ Тя вижда ли какъв брой съм потен? “; Ами в случай че той мисли, че се целувам извънредно? “. Но когато сте в разгара на сексуален сън, вие сте по-способни да се потопите в чувството, въпреки и мислено, без да позволявате на всичките спънки от действителния свят да ви саботират.

„ Когато човек спи, няма разпръскване или нещо, за което да се тревожим или да се тормозим “, споделя Лори Минц. „ Така че, в случай че една жена може да реализира оргазъм в съня си, само че не и в действителния живот, това може да значи, че тя изпитва компликации да държат разсейващи и притеснителни мисли на разстояние по време на полови контакти “, изяснява тя.

Можете ли да предизвикате оргазма по време на сън?

За страдание не можете да извършите нищо, което да ви подсигурява, че ще изпитате оргазъм по време на сън, колкото и прелестно да е това. Все отново специалистите дават някои препоръки, само че с ангажимента, че те не се опират на научни проучвания.

- спете по стомах – или „ всяка поза, която оказва прочут напън върху външните ви гениталии “, споделя Минц.
- мислете, гледайте или четете нещо, обвързвано със секс преди да заспите. „ Винаги можете да се опитате да се възбудите денем и преди лягане, защото сме склонни да отработваме в съня си нещата, с които се занимаваме денем “, споделя Марин.
- стремете се да имате повече оргазми в действителния си живот. „ Въпреки че това наподобява противоинтуитивно, ние знаем, че колкото повече секс вършат дамите, толкоз повече желаят “, изяснява Минц.

Ако в последна сметка изпитате оргазъм насън, това е отлично. А в случай че не ви се получи, не се тормозете – това се отнася изключително за дамите, които постоянно се усещат притиснати да доближат наложително до оргазъм по време на полови прекарвания.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР