Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер,

...
Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер,
Коментари Харесай

Нова компания за женско здраве навлиза на европейския пазар

Organon (NYSE: OGN) – единствената световна компания от този размер, фокусирана върху женското здраве, е към този момент факт. Компанията e основана посредством спиноф от Merck и ще се концентрира върху подобряването на здравето на дамите.

Клъстерът Organon EESC включва България, както и пазарите Чехия, Словакия, Унгария, Полша, България, Румъния, Хърватска, Словения, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Малта и ще бъде управителен от Окан Исикчи.

Компанията започва с екип от над 150 чиновници в района и ще се концентрира върху доставката на значими медикаменти и решения, осигуряващи по-здравословно всекидневие на дамата и нейното семейство в редица области, в това число репродуктивно здраве, сърдечни болести, рак на гърдата, алергии и астма. Седалището на клъстера на Organon EECS ще бъде в Прага, Чехия.

„ Това е трогателен миг за всички нас, защото разгласяваме основаването на нашата нова компания. Въпреки че имаме повече от 60 медикаменти и решения в нашето портфолио, крайната ни цел и това, в което се стремим да се превърнем, е световна здравна компания, която ще трансформира света на женското и фамилното здраве към по-добро всеки ден, тъй като в Organon, разбираме, че дамите имат основна роля за постигането на един по-здрав и хубав свят. Вярваме, че можем да създадем доста за дамите и тяхното здраве, изключително в Централна, Източна и Южна Европа “, сподели Окан Исикчи, ръководещ шеф на Organon EESC.

Разнообразното портфолио ще подтиква устойчивия растеж

В началото портфолиото на Organon ще се състои от над 60 медикаменти и артикули в международeн проект, които ще бъдат налични в над 140 страни, като близо 80% от към 6,5 милиарда щатски $ годишни доходи се чака да бъдат генерирани отвън Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР