Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер,

Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер, ...

Нова компания за женско здраве навлиза на европейския пазар


Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер, фокусирана върху женското здраве, е вече факт. Компанията e създадена чрез спиноф от Merck и ще се фокусира върху подобряването на здравето на дамите.

Клъстерът Organon EESC включва България, както и пазарите Чехия, Словакия, Унгария, Полша, България, Румъния, Хърватска, Словения, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Малта и ще бъде ръководен от Окан Исикчи.

Компанията стартира с екип от над 150 служители в региона и ще се фокусира върху доставката на важни лекарства и решения, осигуряващи по-здравословно ежедневие на жената и нейното семейство в редица области, включително репродуктивно здраве, сърдечни заболявания, рак на гърдата, алергии и астма. Седалището на клъстера на Organon EECS ще бъде в Прага, Чехия.

„Това е вълнуващ момент за всички нас, тъй като обявяваме създаването на нашата нова компания. Въпреки че имаме повече от 60 лекарства и решения в нашето портфолио, крайната ни цел и това, в което се стремим да се превърнем, е глобална здравна компания, която ще променя света на женското и семейното здраве към по-добро всеки ден, защото в Organon, разбираме, че жените имат ключова роля за постигането на един по-здрав и красив свят. Вярваме, че можем да направим много за жените и тяхното здраве, особено в Централна, Източна и Южна Европа“, каза Окан Исикчи, управляващ директор на Organon EESC.

Разнообразното портфолио ще стимулира устойчивия растеж

В началото портфолиото на Organon ще се състои от над 60 лекарства и продукти в международeн план, които ще бъдат достъпни в над 140 държави, като близо 80% от около 6,5 милиарда щатски долара годишни приходи се очаква да бъдат генерирани извън САЩ.

Източник: econ.bg