Организмът ви ще ви каже “благодаря на тези 10 сока. Често

...
Организмът ви ще ви каже “благодаря на тези 10 сока.
Често
Коментари Харесай

10 натурални сока, които стимулират имунната система

Организмът ви ще ви каже “благодаря ” на тези 10 сока.

Често ли се простудявате през зимата? Смятате ли, че вашият имунитет е прекомерно слаб и по тази причина постоянно боледувате заради сезонните климатични промени?

Уморихте ли се да приемате хапчета и желаете да опитате естествени способи за възстановяване на вашето здраве?

Ключът към укрепването на имунната система може да бъде систематичното потребление на пресни сокове.

И по този начин, тук са показани 10 сока, които ще ви оказват помощ да укрепите имунитета си:

1) Ябълки, моркови и портокали.

Морковите, ябълките и портокалите са печелившата композиция от витамини А и С. Този сок спомага за предотвратяването на инфекции и поддържа повърхностите на лигавицата посредством контролиране на интензивността на Т-клетките, В-клетките и цитокините.

Хранителни субстанции: витамини А, В-6 и С, калий и фолиева киселина.

2) Домашен доматен сок.

Ликопенът придава аленият цвят на доматите. В допълнение, това вещество обезврежда свободните радикали.

Хранителни субстанции: витамини А и С, желязо, фолиева киселина.

3) Зеле, домати и целина.

Най-доброто от всички видове зеле е зелето Кале, или къдравото зеле, само че може да употребявате всяко друго. Добавете домати, целина и малко хрян и неговите имуномодулиращи свойства ще бъдат изключителни.

Хранителни субстанции: витамини А и С, магнезий, калий, желязо и мастни киселини.

4) Портокал и грейпфрут.

Това цитрусово знамение е извънредно потребно за организма и съдържа нужното на ден количество витамин С. Витамин С има антиоксидантни и други свойства, които защищават клетките от увреждане.

Хранителни субстанции: витамини А, В-6 и С; фолиева киселина и цинк.

5) Цвекло, моркови, джинджифил и куркума.

Този укрепителен коктейл съдържа четири съставки, които ще оказват помощ на вашата имунна система и ще понижат признаците на инфектиране. Възпалението постоянно е имунна реакция при инфекции и предизвиква болки в ставите, главоболие и общо чувство за уязвимост.

Този сок е изключително потребен за хора с ревматоиден артрит, защото куркумата и джинджифила имат противовъзпалителни резултати.

Хранителни субстанции: витамини А, С и Е, желязо и калций.

6) Ягоди и манго.

За приготвянето на сока може да употребявате както пресни, по този начин и замразени плодове. Витамин Е, който се съдържа в мангото, укрепва имунната система заради антиоксидантните си свойства. Това важи изключително за по-възрастните хора.

Хранителни субстанции: Витамини А, С и Е, желязо и фолиева киселина.

7) Диня.

Динята освен оказва помощ на имунната ви система, само че и облекчава болките в мускулите. Те са постоянно срещан признак при грип, изключително при възрастните хора. Също по този начин можете да комбинирате сок от любеница с други плодове или коктейли (например ябълково-портокалов), които не съдържат витамин А.

Хранителни субстанции: витамини А и С, магнезий и цинк.

8) Ягоди, киви и мента.

Ягодите и кивито са здравословна опция на другите питиета с витамин С. Но защото лишава към четири чаши ягоди, с цел да извършите една чаша сок, можете да смесите този плод с кисело мляко.

Хранителни субстанции: витамини А, В-6 и С, магнезий, цинк и фолиева киселина.

9) “Сок ” от тиквени семки.

Много предписания за напитка от семки в интернет се основават на потреблението на ябълков сок. Но има още една натурална рецепта.

Накиснете тиквените семки за 8 часа (например през нощта). След това прецедете от водата, изплакнете семената, накиснете в нова чиста вода и разбъркайте в блендер. Този “сок ” е отлична основа за плодови коктейли.

Той е доста потребен за вашата имунна система и оказва помощ за подсилване здравето на костите, косата и кожата, както и простатата при мъжете.

Хранителни субстанции: витамини А, С и В-6, магнезий и цинк.

10) Спанак, маруля и зеле.

Сока от тези зеленчуци е мощен източник на хранителни субстанции за подсилване на имунната система. Добавете магданоз към него за спомагателна порция витамин B-6. Този витамин играе значима роля в разпространяването и производството на антитела.

Хранителни субстанции: витамини А, С и В-6, желязо, калций.

Вижте още: Най-доброто средство при ангина е цвеклото! Ето 5 предписания

Сокове, коктейли и смутита са един от най-вкусните способи да останете здрави. Но без значение какъв сок ви харесва, постоянно можете да добавите към него други суперхрани, като да вземем за пример семена от чия или пшеничен зародиш. Това ще ги направи още по-здравословни!

Харесвате ли пресни сокове?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР