Организират преброяване на участниците в движението по няколко улици в

...
Организират преброяване на участниците в движението по няколко улици в
Коментари Харесай

Броят участниците в движението в част от Гръцката махала във Варна, търсят доброволци

Организират броене на участниците в придвижването по няколко улици в Гръцката махала. Това се случва в границите на план “Където Охрид среща Буров ” на съдружие " Пространствата на Варна/VarnaSpaces ", научи Moreto.net.

Градското проучване би трябвало да покаже: какъв брой коли и какъв брой хора минават; какво е направлението на главния човекопоток в детайли; на кои места имаме капацитет за смяна на градската среда.

Организаторите оповестяват, че за реализирането на самодейността ще имат потребност от доброволци.

На 14 октомври (петък в 17:30) в кафенето на хотел " Империя " (ул. “Охрид ” 10) ще бъде извършена среща, на която от сдружението ще проведат инструктаж.

Преброяването на участниците в придвижването ще се състои в границите на два дни - на 16 и 18 октомври (неделя и вторник) в часовете 8.00 - 10.00, 12.00 - 14.00 и 17.00 - 19.00 ч.

" Ще се радваме да се включите, с цел да можем дружно да разберем какво в действителност се случва по варненските улици и да можем да обогатим нашия градоустройствен разбор на региона с малко “човешки данни ”, пишат от " Пространствата на Варна ".
Доброволците не би трябвало да носят нищо. Всеки ще бъде ситуиран на избрана локация, ще получи брояч/кликер, таблица, където да нанася резултатите и дребна почерпка, допълват уредниците.

По думите им най-продуктивно би било, в случай че всеки човек може да поеме дадена локация най-малко за един ден, само че в случай че няма опция да отдели толкоз време, може да се включи и единствено в няколко от часовите диапазони.

Който има предпочитание, може да съобщи присъединяване и времето, в което е свободен, на адрес: [email protected].

“Където Охрид среща Буров ” е план за градско обмисляне с гражданско присъединяване. Това е следващата самодейност за “опешеходяване ” на градски пространства във Варна.

В основата му е правенето на абстрактен план за преобразяване на ул. “Охрид ” в атрактивна и пешеходно налична улица, посредством замесване на разнообразни заинтригувани страни. Тя е единствената “споделена ” улица в града (за пешеходци и автомобили), частично даже напълно пешеходна. Наличието на здания културни полезности, свободни и дейни партери, зеленина и разнородни открити пространства по протежението на улицата я трансформират в място с капацитет за развиване на просвета и градски живот.

Като резултат от “опешеходяването ”, в двата края на улицата ще се обособят нови градски площади - “Охрид ” от север и “Атанас Буров ” от юг, подобаващи за културни събития, превозване на време навън и безвредна игра на деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР